EXCLUSIV  Andreea Ionescu, strigăt. Nu lăsați acest sport să moară! Situație jalnică în România

Andreea Ionescu, strigăt. Nu lăsați acest sport să moară! Situație jalnică în România
Andreea Ionescu, strigăt. Nu lăsați acest sport să moară! Situație jalnică în România

Andreea Ionescu este antrenoare de patinaj artistic. Pasiunea pentru acest sport o are de la doi ani și jumătate.

Andreea Ionescu este foarte pasionată de ceea ce face, dar recunoaște că este greu să faci performanță într-o țară fără patinoare. A venit la interviurile DC News însoțită de Denisa Comănescu, campioană mondială în vârstă de 14 ani. 

Adolescenta a început activitatea de sportiv de performanță după ce a fost recrutată de Andreea Ionescu din rândul copiilor de la Școala de Patinaj. După primii pași făcuți pe gheață, antrenoarea și-a dat seama că are în fața ei o viitoare campioană și a ajutat-o să facă peformanță, lucru care s-a întâmplat. Problema este dificultatea de a face performanță într-o țară care nu îți oferă prea multe... nici măcar un loc unde să te antrenezi.

Bulgaria este peste noi

"În Sofia, Bulgaria, sunt cel puțin șapte patinoare. Noi nu avem niciunul în București. Există, de un an și jumătate, în Otopeni. Fără acest ajutor... la fel ca în anii trecuți, generațiile de juniorat s-ar fi retras. De ce? Pentru că nu se mai pot antrena pe suprafețele mici și aglomerate. Vă dați seama câtă pasiune irosită și ce gust amar lasă ideea de a te retrage pentru că nu ai unde să te antrenezi. Este un gust pe care sper ca Denisa Comănescu să nu-l afle curând. Exact acum ar trebui să continue, nu să se retragă. Sunt mulți copii care, la vârsta de 14 ani, renunță. Dacă nu reușim să implicăm oameni din afară, să susțină sportivii, dar și infrastructura, copiii se vor pierde!", a zis Andreea Ionescu la interviurile DC News.

Întrebată dacă a fost vreun moment când s-a gândit să se retragă din lumea patinajului, antrenoarea a spus: "Da. Copiii nu știu. Sunt momente în care îți vine să renunți, dar am continuat pentru că nu ai cum să renunți când ai astfel de copii lângă tine".

VEZI ȘI: Denisa Comănescu, campioană MONDIALĂ. Știre INEXISTENTĂ în România

Iată răspunsul:

VEZI INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel