Andreea Crețulescu a făcut o cerere către CNA. Ce solicită

andreea cretulescu
andreea cretulescu

Andreea Crețulescu, moderatoare a unei emisiunii de pe postul Realitatea TV, a făcut o cerere către Consiliul Național al Audiovizualului. Jurnalista cere un cod de conduită pentu invitații din emisiunile televizate asemănător cu cel care se aplică moderatorilor, cod ce are ca scop limitarea derapajelor lingvistice. 

Andreea Crețulescu precizează în cererea trimisă CNA: "Vă propun să realizaţi un 'Cod de conduită pentru invitaţi' care să conţină prevederi similare cu cele impuse radiodifuzorului, dar şi sancţiuni pentru nerespectarea lor îndreptate împotriva invitaţilor care manifestă rea-credinţă pentru acest tip de reglementare", scrie realitatea.net. Ea adaugă "Întrucât, radiodifuzorii sunt obligaţi să asigure în producţiile lor 'echilibrul opiniilor', nu avem posibilitatea legală de a refuza accesul unor reprezentanţi desemnaţi de către partidele politice. Refuzul este sancţionat cu amenzi costisitoare. Apreciez că acest cod de conduită poate responsabiliza în egală măsură invitatul prezent în emisiuni, dar şi radiodifuzorul".

Cererea jurnalistei vine după ce a fost jignită de către vicepreședinta PDL, Andreea Paul, care a trimis-o la psihiatru. Andreea Paul a sesizat CNA, spunând că a fost victima unui "linșaj mediatic".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel