Andreea Cosma, la DNA. Primele declarații

Deputatul Andreea Cosma a declarat, marţi, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că a fost audiată în calitate de martor într-un dosar în care se cercetează aspecte legate de activitatea fostului procuror anticorupţie Mircea Negulescu, precizând că va depune la Parchetul General o plângere împotriva acestuia din urmă. 

"Am fost audiată în calitate de martor. Se cercetează aspecte legate de procurorul Negulescu, dacă a divulgat anumite date din dosare sau a fabricat probe. Momentan se face o cercetare de către DNA Ploieşti. DNA Ploieşti susţine că procurorul Negulescu nu reprezintă DNA Ploieşti, vor să se dezică de această situaţie şi spun că, dacă se confirmă toate aceste lucruri, va răspunde penal", a spus Andreea Cosma. 

Ea a precizat că este vorba despre un dosar deschis de DNA Ploieşti care s-a autosesizat în urma afirmaţiilor pe care aceasta le-a făcut în spaţiul public. 

Întrebată la ce se referă când vorbeşte despre fabricarea de probe, Andreea Cosma a explicat că ar fi vorba despre un stick care apare ca probă în dosarul de corupţie în care tatăl şi fratele său au fost condamnaţi pe fond la închisoare cu executare, dar care nu există fizic la dosar. 

Ce povestea Negulescu

Totodată, deputatul a precizat că le-a spus procurorilor DNA Ploieşti anumite lucruri pe care i le-a povestit procurorul Negulescu. 

"Am spus nişte lucruri pe care le ştiam (...), de anumiţi martori protejaţi pe care îi folosea (procurorul Negulescu- n.r.), folosea inclusiv prieteni apropiaţi din jurul lui, îi folosea ca martori în dosare dacă era în lipsă de martori, le dădea o identitate protejată şi în folosea", a afirmat aceasta. 

Ea le-ar fi spus procurorilor şi despre faptul că Negulescu se lăuda că avea relaţii cu anumiţi judecători de la Curtea de Apel Ploieşti şi de la Tribunalul Prahova, fiind vorba despre judecători "care nu empatizau cu acţiunile lui şi nu ascultau", dar şi despre judecători cu care "colabora, cu care mergea la petreceri". 

Întrebată de ce a dezvăluit atât de târziu astfel de aspecte despre procurorul Mircea Negulescu, Andreea Cosma a spus că i-a fost frică, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel