Andi Cristea, europarlamentar PSD, despre Iohannis: I s-ar potrivi o pălărie de simplu politician de Opoziţie

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreşedinte al comisiei de politică externă din Parlamentul European, l-a taxat pe Klaus Iohannis și l-a acuzat că întreţine blocajul guvernamental, prin refuzul de a accepta numirea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici în Cabinetul Dăncilă.

”Este profund regretabil că în ciuda apelurilor doamnei prim-ministru, ne confruntăm cu un blocaj guvernamental întreţinut de preşedintele Iohannis. Ne apropiem de alegerile prezidenţiale şi din păcate domnul Iohannis a coborât din biroul de la Cotroceni în stradă, unde-şi face campanie pentru alegerile prezidenţiale. Ăsta este motivul pentru care acţiunile domniei sale din păcate nu mai sunt instituţionale, ci politice. Urmăreşte să obţină susţinerea electoratului de dreapta, în eventualitatea apariţiei altor candidaţi relevanţi pe zona de dreapta pentru alegerile prezidenţiale", a zis Andi Cristea la RFI.

Greșeala lui Iohannis

Eurodeputatul PSD consideră că preşedintele Klaus Iohannis „face o greşeală deoarce crede că ar putea obţine această susţinere punând tălpi acţiunilor Guvernului PSD, altfel spus continuă să joace cartea sabotajului şi asta fragmentează şi mai mult societatea, prin polarizare. Vrea să creeze un clivaj PSD-anti-PSD înainte de prezidenţiale, însă când faci lucrul ăsta în timpul preşedinţiei, când toată lumea te priveşte, eu cred că arăţi tuturor că pălăria de om de stat e prea mare pentru tine şi ţi s-ar potrivi una de simplu politician de Opoziţie".

”Noi nu avem nici un interes şi nu îl vom faulta, cum se spune în termeni sportivi, la summit-ul de la Sibiu, fiindcă vrem ca respectivul summit să fie un succes românesc, nu e vorba de domnia sa, e vorba de România. Altfel spus, nu contează ce echipă de club românească câştigă Liga Campionilor, atâta vreme cât este o echipă românească. Noi ne gândim mai întâi la ţară şi după aceea la interesele politice", a mai zis Andi Cristea pentru RFI.

VEZI ȘI: EXCLUSIV CSM, decizie privind arestarea lui Negulescu și Onea. Andon: Asta ar trebui să ne atragă atenția!


Dide și Matei, ridicați de Poliție. Senator USR, informație gravă și neverificată, pusă în circulație


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel