Urmărește emisiunea live


Anchetatorii indonezieni acuză Boeing pentru erorile de concepţie în cazul prăbuşirii avionului Lion Air

Peste 4.200 de persoane din baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud şi-au găsit un loc de muncă în primele nouă luni ale acestui an, cei mai mulţi dintre ei fiind trecuţi de 45 de ani, potrivit datelor prezentate în cadrul Comisiei de dialog social şi publicate pe pagina de socializare a Instituţiei Prefectului. 

Un avion de pasageri al Lion Air s-a prăbuşit la 29 octombrie 2018 în Marea Java după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta, iar toate cele 189 de persoane aflat la bord au decedat. Raportul final privind accidentul al Comisiei Naţionale pentru Siguranţa în Transporturi, prezentat familiilor victimelor la Jakarta, susţine că un factor care a dus la tragedie au fost presupunerile greşite în legătură cu răspunsul piloţilor la defecţiuni.

'În timpul procesului de concepere şi de certificare a avionului Boeing 737-8 (MAX), au fost făcute presupuneri despre răspunsul piloţilor la defecţiuni care, deşi erau în acord cu actualele linii directoare din industrie, s-au dovedit a fi greşite', se arată în raport.

Anchetatorii din acest caz au analizat rolul unei trăsături a avionului cunoscută ca Sistemul de Augmentare a Caracteristicilor de Manevrare (MCAS), care are ca scop să prevină ca botul avionului să se ridice prea mult şi să producă astfel oprirea aeronavei. Dependenţa sistemului de un singur senzor l-a făcut vulnerabil la informaţii eronate, au precizat investigatorii, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel