Anchetă pentru TERORISM în cazul Boeing-ului 777 dispărut

5OubrPm1-500x234
5OubrPm1-500x234

Avionul Boeing 777 a dispărut, vineri noapte, în spațiul aerian vietnamez la două ore după ce a decolat din Kuala Lumpur, în direcţia Beijing. Căutările au rămas fără rezultat, chiar dacă unele voci au spus că ar fi fost găsite rămășițe ale avionului.

Nicio urmă de avion

"Din nefericire, nu am găsit nimic care să aparţină avionului şi cu atât mai puţin aparatul", a declarat directorul aviaţiei civile din Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, care a apreciat că dispariţia este "uimitoare". Aviaţia vietnameză anunțase că a descoperit, la 80 de kilometri de Insula Tho Chu, în largul Vietnamului, două obiecte care ar putea proveni de la avionul Boeing 777. "Nu există nicio confirmare în legătură cu aceste obiecte", a afirmat oficialul malaysian, într-o conferinţă de presă. Au fost descoperite și urme de carburant, ce se întindeau pe zeci de kilometri, a anunţat viceamiralul Ngo Van Phat, însă nu se face încă o legătură cu Boeing-ul 777.

Anchetă pentru terorism

Autorităţile malaysiene au deschis o anchetă pentru terorism după ce s-a descoperit că cel puţin doi dintre pasagerii de la bordul avionului s-au îmbarcat cu paşapoarte false, scrie Mediafax.

Armata malaysiană citează analizele radar şi sugerează că avionul s-ar fi întors la Kuala Lumpur. Prezenţa la bordul avionului a patru persoane suspecte, potrivit autorităţilor malaysiene, dintre care cel puţin două s-au îmbarcat folosind paşapoarte europene false, ridică numeroase semne de întrebare. În plus, alte cinci persoane, care au cumpărat bilete, şi-au înregistrat bagajele, dar nu s-au prezentat la îmbarcare.

Se caută vinovați

"Dacă dispariţia avionului a fost provocată de o problemă tehnică sau o eroare de pilotaj, atunci compania Malaysia Airlines este vinovată. Dacă este vorba despre un atac terorist, atunci sunt vinovate controalele de securitate de la aeroportul din Kuala Lumpur", scrie publicaţia The Global Times.

La bordul avionului Boeing 777 se aflau 239 de persoane, dintre care doi copii minori. Dacă se dovedește că avionul s-a prăbușit în mare, ar fi cea mai mare catastrofă aviatică, din 2001, când un accident al unui Aiburs A300 al American Airilnes a provocat 265 de morţi în Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel