Urmărește emisiunea live


Anchetă media: Trump şi fraţii săi, implicați în fraude fiscale

Trump și familia sa. foto: captură video CNN
Trump și familia sa. foto: captură video CNN

Donald Trump şi fraţii săi şi-au ajutat părinţii să scape de impozitare, relevă o Anchetă New York Times.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost implicat alături de fraţii săi în manevre fiscale suspecte prin care părinţii săi au evitat impozitarea, scrie marţi cotidianul New York Times, citat de Reuters. Ancheta ziarului se bazează pe circa 200 de declaraţii fiscale obţinute de jurnalişti şi arată că Trump a primit sume mari de bani - echivalente cu 413 milioane de dolari la valoarea actuală - din afacerile imobiliare ale tatălui său.

Avocatul lui Trump, Charles Harder, a declarat că informaţiile publicate de New York Times sunt inexacte. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a susţinut că ancheta este 'înşelătoare' şi că Internal Revenue Service (fiscul american) a revizuit şi aprobat de decenii tranzacţiile implicate. Potrivit televiziunii CNBC, un purtător de cuvânt al departamentului fiscal al statului New York a confirmat că acuzaţiile sunt în curs de examinare.

Amendă civilă

Experţi în domeniul fiscal citaţi de New York Times afirmă că este puţin probabilă inculparea lui Trump, deoarece din punct de vedere penal faptele s-au prescris; ar fi posibilă însă o amendă civilă pentru fraude fiscale, pentru care nu există termen de prescripţie.

Ziarul reaminteşte că Donald Trump a susţinut, inclusiv în campania electorală, că şi-a câştigat averea prin eforturile proprii, după ce şi-a început afacerile în domeniul imobiliar doar cu ajutorul unui mic împrumut de la tatăl său, Fred Trump. Ancheta jurnalistică aduce argumente potrivit cărora mare parte din banii preşedintelui provin din evaziunea fiscală a părinţilor săi, prin intermediul unei corporaţii-fantomă a fraţilor Trump.

Vezi și: Trump, declarație privind noul acord cu Mexic şi Canada



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel