Anchetă la MApN, după moartea plutonierului major Laurențiu Mihai. Reacția lui Mircea Dușa

Sistemul frânge viitorul unui copil de militar. Plutonierul major Laurențiu Mihai a murit, în 29 iulie, în Teiuș.  În urma sa au rămas soția și fiica de doar patru anișori. Militarul era în misiune, fără documente. Post mortem nu a fost avansat.

Plutonierul major Laurențiu Mihai, în vârstă de 34 de ani, a murit în urma unui accident de circulaţie care a avut loc pe DN1, la ieşirea din localitatea Teiuş spre Municipiul Alba-Iulia. El era încadrat pe funcţia de instrumentist şef la Muzica Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", era căsătorit şi avea un copil, pe Delia, de patru anișori. În autocar erau 27 de persoane. "Miercuri, 29 iulie, în jurul orei 16.30, la ieşirea din localitatea Teiuş spre Municipiul Alba Iulia, o autocisternă a intrat pe contrasens şi a lovit frontal al patrulea autocar din coloana Regimentului 30 Gardă care circula regulamentar", anunța atunci Ministerul Apărării. Plutonierul Major Laurențiu Mihai a fost rănit grav și a murit.

În misiune, fără acte. Pedeapsa sistemului

Militarul Laurențiu Mihai fusese chemat nejustificat din concediu, potrivit unei anchete Antena 3. Toți militarii veniseră la ordin la acel eveniment, nu de bună-voie. Surse Antena 3 spun că niciun militar nu a semnat. Reporterul Antena 3, care a realizat ancheta, susține că unele rapoarte nu au fost doar redactate, ci și semnate.  Chiar dacă în momentul accidentului era în misiune, n-a fost avansat post mortem. Avansarea nu este doar un titlu onorific. Lipsa ei înjumătățește drepturile urmașilor, ale soției și ale copiilor.

O soție în lacrimi. Un copil ce-și așteaptă tatăl

"I-a păsat de haina militară, de jurământul militar, de tot", spune soția lui în lacrimi. Continuă, cu vocea tremurândă: "Mi-am permis să mă duc peste șeful lui, în birou, să-l întreb unde este Laurențiu, unde este soțul meu, unde este tatăl copilului meu". A primit răspunsul că soțul său nu va fi avansat post-mortem. În vreme ce soția plutonierului se luptă cu sistemul, fiica sa, care-și așteaptă tatăl acasă mai ales că urmează ziua ei, când împlinește patru ani, stă la bunici.

Reacția lui Mircea Dușa

Ministrul Mircea Dușa a dat un răspuns, miercuri, la Antena 3: "Familia lui Mihai Laurenţiu va primi toate drepturile prevăzute de lege". Întrebat dacă va fi şi avansat în grad post-mortem, Mircea Duşa a asigurat că lucrul acesta se va întâmpla imediat după rezultatele anchetei. "Imediat după primirea raportului voi dispune acest lucru", a asigurat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel