Anchetă la DGASPC Ilfov după cazul minorei care a născut după ce ar fi fost violată

Foto: Kat Jayne - Pexels
Foto: Kat Jayne - Pexels

E anchetă la DGASPC Ilfov după cazul tinerei care susţine că a fost violată şi care a născut.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Petru Ştefan Thuma, a solicitat o anchetă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov (DGASPC Ilfov), instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Ilfov, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public în cazul minorei care susţine că ar fi fost violată şi care a adus pe lume un copil în 2018.

DGASPC Ilfov nu a primit nicio înştiinţare de la maternitatea din Bucureşti unde a născut minora, aşa cum este procedura şi impune cadrul legal. DGASPC Ilfov a aflat despre situaţia minorei de la Poliţia Ilfov, abia la finalul lunii martie 2021, în momentul în care instituţia a fost solicitată să trimită un reprezentant care să asiste la audierea tinerei în calitate de victimă, într-un dosar penal referitor la act sexual cu un minor.

La audieri, minora a declarat că locuieşte, de fapt, în Bucureşti, motiv pentru care DGASPC Ilfov a trimis o notificare către Protecţia Copilului din sectorul respectiv. În notificare se solicita aplicarea legislaţiei în vigoare, adică minora să fie inclusă într-un program de monitorizare şi evaluare cu un psiholog. În urma celor apărute în presă, DGASPC Ilfov s-a autosesizat şi a mers la adresa tinerei din Ilfov, acolo unde locuiesc mai mulţi minori. DGASPC Ilfov va continua să monitorizeze familia fetei.

Robert Ştefan a fost ridicat joi de către poliţişti şi audiat mai multe ore

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Ionel Robert Ştefan, şi celelalte două persoane reţinute joi seară într-un dosar în care se fac cercetări pentru act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, victima fiind o fată de 12 ani, au fost puşi în libertate, măsura fiind luată vineri de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, care a motivat că "nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza reţinerii".

Robert Ştefan a fost ridicat joi de către poliţişti şi audiat mai multe ore, după care anchetatorii au decis să îl reţină alături de alte două persoane.

Faptele vizate s-ar fi petrecut în anul 2018, primarul şi alţi indivizi sunt acuzaţi că au întreţinut relaţii sexuale cu o fată de doar 12 ani, care a rămas însărcinată şi apoi a născut un copil. În acest caz, poliţiştii au făcut joi mai multe percheziţii în comuna Ştefăneştii de Jos, inclusiv la Primăria localităţii şi la locuinţa edilului, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel