Anchetă caz Caracal. Chirieac: El e singurul care nu are nicio problemă

Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenţie telefonică la România TV, ultimele demisii şi decizii luate după cazul Caracal, înaintea şedinţei CSAT programată marţi, la ora 13.00.

Referitor la o eventuală desecretizare şi publicare a convorbirilor telefonice pe care le-a purtat Alexandra Măceşanu cu poliţiştii şi cu cei de la 112, Bogdan Chirieac a declarat: "Cred că singurii care ar trebui să decidă acest lucru sunt părinţii Alexandrei. Memoria sa e importantă în acest moment. Părinţii copilei sunt cei care trebuie să hotărărască dacă vor să difuzeze ultimele cuvinte ale puiului lor sau nu. Gândiţi-vă la memoria acestei copile. Nu hotărăşte asta nici preşedintele, nici primul-ministru, ci părinţii care au plătit taxe şi impozite statului român. Aici mai constat ceva, credeţi că, după ce va auzi înregistrările, domnul preşedinte Iohannis va conştientiza cât s-a opus reformei statului român? Statul acela hidos, lăsat nouă moştenire de cele două mandate ale domnului Băsescu? Nu ştiu".

Singurul care nu are nicio problemă

"În acest caz, eu constat aşa: că a demisionat minstrul de Interne, a demisionat directorul STS, a demisionat şeful Poliţiei Române şi şefii de poliţie din zonă. Singurul care nu are niciun fel de problemă este exact cel care a coordonat ancheta privind răpirile, procurorul de caz. Acela nu are nicio problemă. Dimpotrivă, face politică, semnează împotriva legilor - că aşa e în România, unii procurori fac şi politică - nu are niciun fel de problemă, niciun fel de apăsare. Ba dimpotrivă, colegii lui cer să se desfiinţeze secţia specială că, uite, îi afectează independenţa şi se simte jenat de ancheta SIIJ. Cel responsabil, cel care a coordonat ancheta privind răpirile, că nu s-a anchetat trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Nu! Ci răpire şi crimă. Şi nu a făcut nimic trei luni de zile în cazul Luizei. A intervenit la 19 ore după apelul la 112 în cazul Alexandrei",  a subliniat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel