Cât de des ar trebui să schimbăm faţa de pernă

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

O faţă de pernă curată este unul dintre secretele frumuseţii tenului. 

Pe faţa de pernă rămân pete de grăsime şi urme de creme, măşti, emulsii, precum şi secreţii naturale, aceasta putând deveni un teren propice pentru răspândirea bacteriilor. Bacteriile pătrund cu uşurinţă în dermă în timpul somnului, după care devin cauza unor erupţii cutanate.

Pentru a preveni acest lucru, trebuie să ştim cât de des este indicat să schimbăm husa pernei de dormit. Majoritatea oamenilor îşi schimbă feţele de pernă împreună cu lenjeria de pat, în medie, o dată la 10 zile.

Dermatologii şi cosmeticienii susţin că acest lucru este greşit. Experţii Academiei Americane de Dermatologie precizează că în fiecare zi, o persoană pierde până la 40.000 de celule ale pielii. De asemenea, se ştie că o persoană petrece cel puţin 7-8 ore în pat, iar până la 50% din aceste celule moarte rămân pe faţa de pernă.

Dacă schimbăm rar faţa de pernă, vor apărea coşuri şi vor fi mult mai multe pe partea pe care dormim. De aceea, schimbarea la timp a lenjeriei de pat este foarte utilă şi importantă pentru frumuseţe.

Medicii dermatologi afirmă că este necesară schimbarea feţei de pernă de două-trei ori pe săptămână, aceasta fiind cea mai bună metodă de prevenire a erupţiilor cutanate. Perna trebuie înlocuită o dată la 1-2 ani şi o dată la şase luni, trebuie spălată.

Cel mai bun material pentru feţele de pernă este mătasea, care îmbogăţeşte pielea în mod natural cu molecule de mătase, netezeşte ridurile şi conferă tenului o strălucire naturală, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel