Anca Dragu, întâlnire cu noul ambasador francez la București, Laurence Auer

Anca Dragu, întâlnire cu nou ambasador francez la București, Laurence Auer
Anca Dragu, întâlnire cu nou ambasador francez la București, Laurence Auer

Președintele Senatului României, Anca Dragu, s-a întâlnit cu noul ambasador al Franței în România, Laurence Auer. 

Al doilea om din statul român, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu nou ambasador al Franței la București, Laurence Auer. Printre temele abordate, s-a discutat de agenda bilaterală dintre cele două state și de consolidarea legăturilor dintre România și Franța:

„Doamna Anca Dana Dragu, preşedinta Senatului României, a avut o întrevedere, joi, 21 ianuarie 2021, cu E.S. doamna Laurence Auer, ambasadoarea Republicii Franceze în România, aflată într-o vizită de prezentare.

Preşedinta Senatului a folosit acest prilej pentru a-i adresa doamnei Laurence Auer felicitări pentru numirea în calitate de ambasador al Franței în România şi pentru a-i ura succes în îndeplinirea mandatului de șef al misiunii diplomatice franceze la Bucureşti. 

În cadrul întrevederii au fost abordate teme aflate pe agenda bilaterală la nivelul cooperării parlamentare şi economice, fiind evidenţiată importanţa diplomaţiei parlamentare pentru consolidarea legăturilor dintre cele două state. Părţile au încurajat atât creșterea contactelor la nivelul conducerii senatelor României şi Franţei, cât și la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie. De asemenea, a fost subliniată importanţa identificării de noi domenii de cooperare descentralizată între cele două state.

Doamna Anca Dana Dragu a asigurat-o pe doamna Laurence Auer de intenţia de a promova, în continuare, întărirea relaţiei dintre cele două ţări şi de a sprijini proiecte comune în măsură să consolideze cadrul de cooperare dintre România și Franța, deopotrivă în plan bilateral cât şi european, în perspectiva preluării de către Franţa, în ianuarie 2022, a Președinției rotative a Consiliului UE.

Au fost abordate, de asemenea, teme privind importanţa educaţiei, combaterii violenţei domestice şi a traficului de persoane, cât şi promovarea egalităţii de gen, cărora preşedinta Senatului le acordă o atenţie deosebită“, se arată în comunicatul Senatului.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy