ANAR: Aproximativ 2.400 de tone de alge, colectate de pe litoralul românesc

[] []

13 iun 2019 / 16:48
Salveaza PDF Comentarii

Circa 2.400 de tone de alge au fost colectate de pe întreg litoralul turistic românesc, în perioada 20 mai - 13 iunie, de către Administraţia Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea - Litoral, cea mai mare cantitate fiind consemnată în staţiunile 2 Mai, Olimp şi Mangalia, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Naţionale 'Apele Române' (ANAR), transmis joi AGERPRES.

'Având în vedere faptul că operatorii economici care au închiriat sectoarele de plaje se vor confrunta pentru prima dată, în acest an, cu un flux mare de turişti, inspectorii bazinali de apă trebuie să verifice dacă sunt respectate prevederile legale şi cele contractuale. ABA Dobrogea - Litoral a adunat, în perioada 20 mai - 13 iunie, de la linia ţărmului, de pe întreg litoralul turistic românesc circa 2.400 de tone de alge.

Până în prezent, în acest sezon estival, fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute în sudul Litoralului, fiind vorba despre staţiunile 2 Mai, Olimp, Mangalia, (tronsonul Olimp - Vama Veche), de unde au fost strânse 1.700 de tone de alge. Totodată, atât de pe tronsonul Agigea - Eforie - Costineşti, cât şi de pe tronsonul Năvodari - Mamaia - Constanţa s-au colectat 350 de tone de alge', se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit ANAR, în toată perioada estivală, ABA Dobrogea - Litoral va monitoriza în permanenţă calitatea apei în zona litorală, precum şi respectarea normelor în vigoare de către administratorii plajelor, astfel încât turiştii să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru petrecerea timpului liber. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27