Analiză internă PSD. Cine a punctat în dezbaterea TV pentru Capitală

Echipa de susţinători ai Gabrielei Firea a reuşit să puncteze decisiv în faţa grupurilor de simpatizanţi ai celorlalţi trei candidaţi prezenţi în platou, luni seara la Antena 3, prin cei patru piloni care reprezintă repere sociale şi culturale în societatea românească, dar şi oameni obişnuiţi, reprezentanţi ai societăţii civile.

1. Rodica Popescu Bitănescu, actriţă căreia îi place să scrie „comedii amare". Este prezentă pe scena Teatrului Naţional Bucureşti încă din 1966, jucând sub îndrumarea regizorilor Horea Popescu, Ion Fintesteanu, David Esrig, Ion Cojar, Andrei Şerban. Începând din 2000 îşi regizează propriile comedii: „Cinci femei de tranziţie", „Încă-i bine", „Viaţa de cimitir", toate jucate cu mare succes la public pe scena „Naţionalului" bucureştean.
a. A fost cea mai activă prezenţă din pool-ul de susţinători ai Gabrielei Firea, atacând dur atunci când endorcerii candidatului USB, Nicușor Dan, au ironizat-o că a fost un laudatio ca pe timpul "Epocii de Aur". Atacul susţinătorilor lui Nicuşor Dan a fost susţinut mai ales de Liviu Mihaiu, personaj controversat, fost jurnalist şi guvernator al Deltei Dunării (calitate în care a fost implicat într-o serie de demersuri dubioase).
b. A reuşit să-i determine pe Cătălin Predoiu şi pe Nicuşor Dan să-şi ceară scuze.

2. Gabriela Szabo, desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit un record mondial la 2.000 metri, în 1998, şi la 5.000 metri, în 1999, la Dortmund. A fost ministru al Tineretului şi Sportului în guvernarea PSD.

A reuşit să puncteze prin faptul că a fost fixată în mod repetat de cameraman, imaginea sa având o notorietate considerabilă.

[citeste si] 

3. Marcel Pavel, este unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi români de muzică uşoară, calitate în care a obţinut, alături de Monica Anghel, una dintre cele mai bune poziţionări a României la Eurovision. A cântat alături de orchestra Filarmonicii George Enescu condusă de Iosif Ion Prunner.
a. În timpul emisiunii a declarat că are deplină încredere în Firea în lupta pentru primărie, pentru că a dat dovadă mereu de profesionalism, este un om cu abnegaţie şi crede că va câştiga.
b. A fost prezent în mai multe cadre ale cameramanilor Antenei 3.

4. Medicul Cătălin Pivniceru, supravieţuitorul accidentului aviatic din Apuseni, este unul dintre puţinele personaje din sistemul medical românesc cu o imagine de erou. Astfel, la puţin zile după prăbuşirea avionului în Apuseni şi recuperarea dificilă a supravieţuitorilor, Pivniceru s-a întors în sala de operaţii, pentru a realiza un transplant în premiera, chiar dacă avea încă dureri la una din mâini.
a. Prezenţa sa a fost marcată repetat de candidata Gabriela Firea. Prezența medicul Cătălin Pivniceru a arătat interesul pe care Gabriela Firea îl are pentru sistemul medical dar și susținerea cadrelor medicale pentru candidatul PSD.

5. Ioana Costea, directoare a unei grădiniţe unde sunt promovate pedagogiile alternative, este un reprezentat al societăţii civile, fiind un punct de coagulare pentru generaţia 25 – 45 ani, public feminin, cu copii. Prezența doamnei Ioana Costea este un semnal pentru familiile tinere. Ca senator, Grabriela Firea a avut mai multe proiecte pentru mame iar prezența doamnei directoare arată că proiectele Gabrielei Firea au produs efecte pozitive.

6. Simona Ratz, tânără absolventă de jurnalism, coordonatoarea mai multor programe pentru studenți. A arătat preocuparea candidatei PSD+ UNPR pentru tineri, faptul că le ascultă ideile si colaboreaza cu acestia.

7. Actriţa Anca Sigartău a punctat cu un mesaj de sprijin pentru Gabriela Firea şi cu un atac la adresa lui Nicuşor Dan. Anca Sigartău a făcut parte din trupa Teatrului Bulandra din anul 1991, imediat după absolvirea facultăţii, fiind apreciată în piese cum sunt „Vreau să fiu actriţă", „Visul unei nopţi de vară", „Poveste de iarnă" sau „Trei surori". În perioada 2007 - 2008 a fost prezentatoarea emisiunii „Excentricii" la TVR Cultural. Colaborează cu Teatrul Metropolis, jucând de-a lungul timpului în mai multe roluri. De câţiva ani se ocupă de regizarea dublajelor în limba română pentru desenele animate realizate de Disney şi interpretează vocile unor personaje în aceste desene animate.

8. Reputatul arhitect Radu Petre Năstase, absolvent al Şcolii de arhitectură Paris la Défense şi fost director general al Institutului Naţional al Patrimoniului, autor al mai multor proiecte derulate în Franţa. Prezența domnului Radu Petre Năstase a dat greutate proiectelor urbanistice prezentate de Gabriela Firea.

Doar trei susținători din partea Gabrielei Firea au intervenit pe parcursul emisiunii, deoarece atît a permis formatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel