Analist NATO, declarația care aruncă în aer calculele Ucrainei și jocurile de putere din UE

"Ne așteaptă o perioadă lungă de confuzie"

... este concluzia analistului NATO, Lawrence Kaplan,  director onorific al Centrului Lemnitzer de studii NATO de la Universitatea Statului Ohio-Kent, unde a predat, vreme de 40 de ani.

Analistul NATO spune, la RFI, despre înlăturarea bănuielii că NATO este un instrument al perpetuării dominației americane asupra lumii, iar Rusia o victimă, mai ales după incertitudinea creată de situația din Ucraina, că "întrebarea care persistă este până unde va merge, până unde trebuie să se extinda NATO. Răspunsul inițial a fost aproape o universalizare, în rol de sprijinire a Națiunilor Unite".

Locul Ucrainei

"Ucraina si Georgia au fost incluse, la inceput, într-un Plan de Acțiune, plan abandonat și care nici n-ar fi trebuit să existe. Locul Ucrainei nu este in NATO. Cred că va fi lăsată înafara aliantei, care nu-și va continua lărgirea", a adăugat analistul NATO.

România, rol esențial în combaterea PERICOLULUI RUSESC, alături de țările din Est 

Lawrence Kaplan a mai spus: "Se poate argumenta că 28 de membri e deja prea mult. E greu de luat decizii unanime intr-o astfel de formula. Dovadă reacția europeană la acțiunile lui Putin în Ucraina. Mult mai amestecată decât cea americană. Singurele angajate cu adevărat în combaterea pericolului rusesc sunt țările de la periferie, din Est. în Vest avem pe alocuri admirație pentru Putin, și peste admirație interese comerciale substațiale, ca în cazul Germaniei și altor state vest-europene. Toate aceste probleme rămân în suspensie. Ne așteaptă o perioadă lungă de confuzie. Dar nu-i nimic nou. Așa a fost de-a lungul întregii istorii a pactului nord-atlantic". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel