Analiști: Armistițiul cu Ucraina, victorie pentru Putin

Acordul de încetare a focului semnat vineri la Minsk între Kiev, separatişti şi Moscova, constituie o victorie - cel puţin temporară - pentru Vladimir Putin. 

"Cu ajutorul Rusiei, proruşii au obţinut o superioritate militară care se transformă astăzi în superioritate politică. A fost obiectivul lui Putin de la început: să aibă pârghii care să îi permită să dicteze Ucrainei condiţiile, nu numai pentru estul ţării, ci pentru toată politica sa", apreciază politologul Maria Lipman, potrivit Mediafax. 

În opinia lui Stanislav Belkovski, de la Institutul strategiei naţionale, "Putin a câştigat, a obţinut ca (preşedintele Petro) Poroşenko să negocieze cu «Republica Doneţk» şi «Republica Lugansk»", cele două regiuni separatiste.

Acordul semnat la Minsk prevede în primul rând o încetare a focului, respectat în general în pofida acuzaţiilor reciproce de încălcare a armistiţiului. Dacă persistă, armistiţiul riscă să confirme pierderea controlului de către Kiev a teritoriilor aflate în prezent sub controlul rebelilor proruşi din estul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel