AFACEREA "plicul". ANAF distruge tone de bani într-un CIRCUIT BIZAR

ANAF cheltuie zeci de milioane de euro pentru a trimite, iar apoi să distrugă plicurile retur trimise prin poștă. Sute de tone de plicuri se întorc la instituție ca RETUR. 

ANAF s-a îngropat în plicuri. În fiecare lună, între 7 și 20 de tone de plicuri se întorc la ANAF ca retur. Începând din 2014, ANAF a cheltuit zeci de milioane de euro pentru a trimite notificări prin Poștă. În următorii ani va cheltui alte câteva milioane de euro pentru a distruge plicurile retur. În 14 martie 2014 Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a încheiat cu Poșta Română un contract cadru pe 4 ani pentru furnizarea de servicii de colectare, sortare, transport și livrare la destinatari a trimiterilor poștale Valoarea contractului a fost de 126,7 milioane lei (aproximativ 28,5 milioane euro) fără TVA. În baza acestui contract, ANAF trimite prin Poștă notificări, înștiințări, somații șamd.

Vezi documentul AICI. 

Foarte multe dintre plicurile trimise de ANAF nu ajung la destinatari. Motivele sunt diverse: adrese ale destinatarilor eronate, lipsa de interes a destinatarilor, procedura greoaie de preluare a scrisorilor recomandate de la Oficiile Poștale (plicurile adresate persoanelor juridice nu pot fi ridicate fără ștampilă). În 11 mai 2017, ANAF a încheiat un nou contract, de data aceasta cu Xerox (Romania) Echipamente sI Servicii S.A. pentru „servicii de procesare, matrițare, printare, anvelopare, cartare, scanare, gestionare (arhivare) de date și distrugere plicuri retur". Contractul a fost încheiat în urma unei licitații anunțate în ianuarie 2017. Valoarea contractului încheiat în mai 2017 este de 20.498.142 RON, adică aproximativ 4,5 milioane de euro. În documentele făcute publice de ANAF pe SEAP nu se specifică cât anume din costul total al contractului a fost alocat pentru serviciile de distrugere a plicurilor retur. Partea din contract care se referă la „servicii de preluare ritmica deșeuri rezultate din distrugerea plicurilor retur" a fost subcontractată către SC ROMKUVERT IND S.R.L.

Vezi documentul AICI. 

În caietul de sarcini al licitației, se spune explicit că retururile sunt uriașe. ANAF primește înapoi de la Poșta Română între 7 și 20 de tone de plicuri lunar. Durata acordului-cadru încheiat de ANAF cu Xerox Romania este de 48 de luni. Aceasta înseamnă că, pentru cel puțin încă 4 ani, ANAF are de gând să trimită prin Poșta Română zeci de tone de plicuri, știind dinainte că cel puțin 7 tone i se vor întoarce sub formă de retur.

Vezi clauzele CONTRACTULUI AICI

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel