ANAF, controale. Transporturi, construcții, muncitori în străinătate, probleme, după reținerea lui Darius Vâlcov

Jurnalistul Cătălin Striblea a adus în discuție o situație lăsată fără rezolvare. ANAF a controlat, la sfârșitul lui 2014, societăţi de transport rutier și a recalificat retroactiv sumele acordate șoferilor cu titlu de diurnă neimpozitabilă drept venituri de natură salarială. 

Prin urmare, inspectorii ANAF au calculat impozit pe veniturile din salarii, contribuţii sociale şi accesorii la toate aceste sume. În urma unor ample proteste ale transportatorilor, controalele a fost suspendate până la reglementarea legală a situației. 

Cătălin Striblea: ANAF taxează retroactiv diurna românilor din afara țării

Augustin Hagiu, președintele Confederației Naționale Rutiere, a declarat, pentru DC NEWS, că în cazul TIR-iștilor, "controalele ANAF au fost suspendate până la reglementarea legală a situației". Problema urma să fie rezolvată între Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor. "Arestarea lui Darius Vâlcov a blocat negocierile", a precizat Augustin Hagiu, care a confirmat că are informații despre controalele ANAF la contructori. Augustin Hagiu a susținut ideea unei reglementări specifice pentru fiecare domeniu. Însă, după arestarea fostului ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, procesul a fost blocat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel