ANAF, controale de amploare la ONG-uri

ANAF-ul vrea să verifice modul în care ONG-urile cheltuiesc banii proveniţi din donaţii. Pentru asta, le cere organizaţiilor să se înscrie în bazele fiscului şi să depună declaraţii fiscale.

Atât fundaţiile, cât şi ONG-urile vor trebui să depună o cerere pe site-ul ANAF. Fiecare unitate sau entitate de cult va trebui sa respecte si câteva condiţii pentru a se inscrie în acest registru: trebuie să desfăşoare activitate în domeniul pentru care a fost contituită, să îndeplinească obligaţiile fiscale declarative, să nu aibe obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile, a depus situaţiile financiare anuale, prevăzute de lege, nu a fost declarată inactivă, potrivit art. 92 din Codul de procedură fiscală.

Totul se va face online, se va completa o cerere, împreună cu cererea se va depune si certificatele de acceptare fiscală eliberate de organele fiscale locale. 

Foarte important e că este prima data când ANAF-ul vrea să facă o astfel de baza de date a ONG-urilor şi fundaţiilor. 

Potrivit Antena 3, ANAF-ul vrea să afle cine sunt ONG-urile, ce fundaţii sunt în România, de la cine primesc donaţii. Vor sa vadă si cum cheltuiesc aceste fundaţii şi ONG-uri banii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel