Anabolizante produse ilegal. 18 persoane, reținute / Video

Foto ilustrativ / Imagine de fsHH de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de fsHH de la Pixabay

18 persoane au fost reținute după o operațiune comună între Poliția Română, Poliția din Cehia și Poliția din Slovacia, ce viza o grupare specializată în producerea ilegală de substanțe anabolizante. 

În cadrul unei operațiuni comune între Poliția Română, Poliția din Cehia și Poliția din Slovacia, acțiunea TOVARYS, desfășurată de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul Antidrog și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – S.C.C.O. Arad, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au fost efectuate activități solicitate în baza unor Ordine Europene de Investigații de către autoritățile din Republica Cehă, care vizau o grupare, formată din străini, specializată în producerea ilegală de substanțe anabolizante.

În urma activităților desfășurate în comun cu polițiștii din Republica Cehă, pe o perioadă de peste un an, au fost identificate locații în municipiul Arad, care ar fi fost folosite de membrii grupării pentru producerea ilegală de produse anabolizante, anunță IGPR într-un comunicat de presă. 

Percheziții în Arad 

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii români din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, asistați de polițiști din Republica Slovacia, au executat o acțiune de combatere a traficului internațional de droguri, prevăzut de legislația slovacă, privind acte de urmărire penală, ca urmare a cererii de asistență judiciară internațională - Ordin European de Anchetă, formulat de autoritățile judiciare slovace, privind cercetarea unui grup infracțional organizat, care ar fi produs, ambalat și distribuit produse finite cu caracter anabolizant.

Ulterior, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară la o hală, respectiv un imobil, ambele situate în municipiul Arad, locații care ar fi fost folosite de persoanele bănuite, cetățeni slovaci.

În urma uneia dintre perchezițiile domiciliare, a fost identificat un laborator, unde bănuiții ar fi produs medicamente sub forma de comprimate și seruri injectabile cu caracter anabolizant, fiind indisponibilizate utilaje, materie primă sub formă solidă și lichidă, cutii cu produse finite (comprimate și fiole) și cutii cu ambalaje inscripționate sub diferite denumiri de medicamente anabolizante.

18 persoane, reținute. Activități în mai multe state europene

Activitățile au fost desfășurate simultan, în mai multe state europene, fiind coordonate cu sprijinul EUROJUST și EUROPOL.

La data de 9 aprilie a.c., au fost reținute 18 persoane.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale. Acțiunea a beneficiat și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, mai arată comunicatul IGPR. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy