Ana Măiță, despre greșelile din manualul de biologie: Îl disecăm pe Spiderman

Greșelile din noul manual de biologie de clasa a VI-a au revoltat părinții care au lansat critici dure în mediul online la adresa autorilor.

Manulaul de biologie pentru clasa a VI-a este plin de greșeli regăsite atât în texte cât și în ilustrații. Inima și ficatul sunt poziționate greșit în fotografii, plămânul are au lob "interior", vasele de sânge măsoară și "160.000" și "96 000" de kilometri. Iar acestea sunt doar câteva dintre erorile identificate la o primă răsfoire. 

"Ai sa inveti despre prostie"

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București, i-a transmis fiului său un mesaj după ce a consultat manualul.

"Dragul mamii baiat,
Cand vei incepe anul acesta clasa a sasea, ai sa inveti despre prostie. Ai cel putin trei manuale la dispozitie si foarte multe exemple prin jur.
Dragul mamii, cand vei invata pentru prima data in viata ta dintr-un manual de scoala despre corpul uman, sa nu te miri ca e altfel decat v-am aratat eu la Scoala altfel, sa nu te sperii ca e altfel decat in puzzle-urile pe care le faci de mic. Eu iti voi arata cartile cu poze pe care dascalii mei mi le-au aratat si de pe care am invatat zile si nopti, ne vom uita pe posturile de stiinta sau pe cele educative de la cablu si pana la urma vei vedea ca am dreptate. Sa nu te sperii ca pe manualul tau scrie "biologie", e doar un album al prostiei. Profesorii tai, pe care inca mai cred ca ii intereseaza, iti vor arata plansele bune, ca sa nu ajungeti si voi sa fiti "in trend" cu tara asta in deriva", a scris Sandra Alexiu pe Facebook.

"Chitina și cheratina sunt chestii diferite"

O altă critică a venit din partea Anei Măiță, președintele fondator al Asociației Mame pentru Mame, care susține că în manual chitina se confundă cu cheratina.

"Dragi autori ai manualului de biologie, chitina și cheratina sunt chestii diferite. Prima intră în anatomia insectei, a doua intra în anatomia omului. Sau poate îl disecam pe Spiderman in manualul de clasa a 6-a?!? Caz în care, da, accept faptul că părul și unghiile lui ar putea conține chitina, precum la păianjen", a scris Ana Măiță pe același site de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel