Ana Birchall, summit SUA. Invitație la cel mai important eveniment dedicat investiţiilor

Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, va participa la Summitul SelectUSA şi la World Gas Conference, care vor avea loc la Washington DC, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Ana Birchall va participa, în perioada 20 - 22 iunie, la Summitul SelectUSA, la invitaţia organizatorilor - Administraţia Statelor Unite ale Americii. Reuniunea reprezintă cel mai important eveniment dedicat investiţiilor organizat anual în SUA, la acţiunile desfăşurate în marja acesteia participând reprezentanţi la nivel înalt ai structurilor guvernamentale americane şi personalităţi de prim rang din mediul de afaceri. Anul acesta, gazda Summitului va fi Wilbur Ross, secretarul pentru comerţ al SUA.

Totodată, Birchall va participa la prima parte a lucrărilor World Gas Conference, un eveniment care va avea loc în perioada 25 - 29 iunie.

"În marja celor două evenimente, vicepremierul român va avea întrevederi cu înalţi oficiali ai SUA, având ca obiectiv aprofundarea Parteneriatului Strategic România - SUA, îndeosebi pe dimensiunea economică", se precizează în comunicat.

Potrivit Executivului, SelectUSA este un program guvernamental desfăşurat de Departamentul de Comerţ al Statelor Unite ale Americii. De la înfiinţarea acestuia, SelectUSA a facilitat investiţii în valoare de 30,7 miliarde de dolari, având misiunea asumată de a crea locuri de muncă în Statele Unite şi de a spori gradul de conştientizare asupra rolului esenţial pe care investiţiile străine directe îl joacă în economia SUA.

Având preşedinţia Grupului de lucru pentru investiţii interguvernamentale federale (Federal Interagency Investment Working Group - IIWG), SelectUSA colaborează cu mai mult de 20 de agenţii şi birouri federale şi cu partenerii IIWG pentru a spori coordonarea şi a oferi informaţii despre reglementările din domeniu şi pentru furnizarea răspunsurilor adecvate la problemele specifice care afectează deciziile de investiţii ale comunităţii de afaceri, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel