Ana Birchall, întrevederi cu Harlem Desir la Paris

Ana Birchall
Ana Birchall

Ministrul Ana Birchall va efectua o vizită de lucru la Paris marţi şi miercuri.

 
 
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua, marţi şi miercuri, o vizită de lucru la Paris. 

Potrivit unui comunicat al MAE, citat de Agerpres, Ana Birchall va avea întrevederi cu Harlem Desir, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale, cu Philippe Leglise-Costa, secretar general al Secretariatului General pentru Afaceri Europene care funcţionează în cadrul Guvernului, şi cu Jean Bizet, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul Republicii Franceze. 

„Vizita se înscrie în linia demersurilor de consultare cu reprezentanţii statelor membre UE în contextul complex actual la nivel european şi va oferi un schimb de opinii substanţial pe teme de actualitate aflate pe agenda europeană şi pe teme de interes deosebit pentru România, cu accent pe reflecţia privind viitorul UE, în contextul rezultatelor Summitului de la Roma din 25 martie a.c., negocierile privind Brexit, securitatea internă a Uniunii şi funcţionarea spaţiului Schengen, Parteneriatul Estic şi viitorul bugetului UE”, se arată în comunicat. 

România pune preț pe cooperarea cu Franţa

Potrivit ministrului Ana Birchall, România este angajată să lucreze în direcţia şi în spiritul Declaraţiei de la Roma, inclusiv în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. 

„După marcarea momentului aniversar la Roma, cu toţii trebuie să arătăm dorinţa noastră de a restabili unitatea şi coeziunea proiectului european. Soluţiile cele mai eficiente la provocările cu care se confruntă Europa pot fi identificate numai dacă acţionăm pe baza unor abordări incluzive şi a respectului pentru Tratate şi valorile fundamentale şi principiile europene. De aceea, mesajul nostru trebuie să fie acela că Uniunea celor 27 de state membre rămâne cadrul viitorului nostru politic comun”, a declarat Ana Birchall, în comunicat. 

[citeste si]

Totodată, Birchall a arătat importanţa pe care România o acordă cooperării cu Franţa, atât în perspectiva procesului de reformă al UE, cât şi în pregătirea preşedinţiei române a Consiliului UE. 

Ana Birchall va avea şi o întrevedere cu reprezentanţii Şcolii Naţionale de Administraţie, urmând să fie discutate eventuale oportunităţi de cooperare în formarea resurselor umane, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel