Ana Birchall, întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului Suediei

Ana Birchall
Ana Birchall

"Am subliniat că dorim să impulsionăm dialogul politico-diplomatic, extrem de necesar în actualul context european, iar exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE reprezintă o oportunitate în acest sens, mai ales că România și Suedia sunt țări cu poziții similare pe mai multe subiecte de actualitate", transmite Ana Birchall, ministrul interimar al Justiţiei.

"Am cooperat deschis pe mai multe din domeniile de interes și pentru partea suedeză, precum bunăstarea socială a cetățenilor, egalitatea de șanse, educație, asistență socială, lupta împotriva criminalității, coordonarea pozițiilor privind agenda europeană. Susținem extinderea și aprofundarea colaborării pe aceste teme, precum și o cooperare mai strânsă între parlamentele noastre, inclusiv în cadrul Grupului parlamentar de prietenie România – Suedia. 

Am reiterat că Guvernul României acordă o importanță deosebita egalității de gen. Am subliniat că Președinția României la Consiliul UE a promovat și susținut initiative legislative legate de progresul social și reducerea decalajelor de dezvoltare, respective egalitate de șanse între femei și bărbați pe piața muncii și mediul de afaceri, precum și asigurarea accesului la educație și formare pentru categoriile defavorizate", transmite Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel