Ana Birchall: Este un reper istoric pentru România

Ana Birchall
Ana Birchall

Deputatul Ana Birchall a declarat că semnarea Convenției de la Istanbul reprezintă un reper istoric pentru România, având în vedere importanța combaterii violenței de orice natură împotriva femeilor. 

 "Un obiectiv important al meu, în calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, a fost semnarea și ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul. Mă bucur că astăzi România se alătură statelor semnatare și că toate eforturile instituționale și personale au dat rezultate. Prin semnarea Convenției de la Istanbul, Guvernul României se alătură statelor membre ale Consiliului Europei care condamnă cu fermitate violența împotriva femeilor și discriminarea de gen", a declarat Ana Birchall. 

Ana Birchall: Un succes imens în lupta pentru combaterea violenței împotriva femeilor 

Parlamentarul PSD a subliniat că acest moment are o însemnătate aparte pentru victimele unor infracțiuni deosebit de grave: "Am încrederea că semnarea acestei Convenții de către partea română va avea efecte directe și semnificative, inclusiv în schimbarea legislației privind combaterea violenţei de orice fel, combaterea violenţei împotriva femeilor, dar și combaterea discriminării financiare pe piața muncii. Fac un apel către Parlamentul României să înceapă procedura de ratificare în regim de urgență, având în vedere importanța actului semnat astăzi la Strasbourg."

Ana Birchal a transmis mai multe mulțumirii după acest succes: 

"Îi mulțumesc doamnei Anne Brasseur, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei care, împreună cu echipa de la Consiliul Europei, ne-a susținut eforturile de semnare a Convenției de la Istanbul. Doresc să îi mulțumesc în mod special domnului Prim-ministru Victor Ponta pentru susținerea și sprijinul acordat pentru semnarea acestui act de importanță deosebită și luptei împotriva discriminării de gen.  Pe linie executivă, le mulțumesc echipelor de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Afacerilor Externe, cu mulțumiri deosebite doamnei ministru Rovana Plumb și domnului ministru Titus Corlățean. Mulțumesc domnilor Viceprim-miniștri Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, domnului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi domnului ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc pentru implicarea de care au dat dovadă în susținerea adoptării Convenţiei de la Istanbul.  Pe linie legislativă, mulțumesc domnului Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților, pentru susținerea constantă a acestui proiect, inclusiv prin organizarea la București a primei întâlniri regionale a grupului de lucru din APCE pe combaterea violenței împotriva femeilor. Nu în ultimul rând, doresc să le mulțumesc colegelor Alina Ilie, Camelia Toanchină şi Irina Stupar din cadrul Direcției de cooperare cu organizațiile internaționale şi UE. Transmit mulțumiri tuturor reprezentanților societății civile care m-au sprijinit de la început în semnarea Convenției de la Istanbul, dar în special Asociaţiei Transcena, Asociației Front, Centrului FILIA, Asociației pentru libertate și egalitate de gen, Fundației Sensiblu și Asociației Anais. Astăzi sunt mândră să le raportez că acest obiectiv a fost îndeplinit". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel