Ana Birchall: Un succes imens în lupta pentru combaterea violenței împotriva femeilor

ana birchall
ana birchall

Deputatul PSD Ana Birchal va participa, vineri, la Strasbourg, la semnarea de către România a Convenţiei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul). Deputatul PSD Ana Birchall este parlamentar de referinţă în reţeaua APCE dezvoltată pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Ana Birchall a declarat că semnarea Convenţiei de la Istanbul de către reprezentanţii Guvernului României este un succes imens pentru tot ceea ce înseamnă lupta împotriva violenţei asupra femeilor din România, din regiune şi din UE.

"Am participat activ la dezbaterile pe forma şi esenţa Convenţiei de la Istanbul încă de la conceperea documentului. Am fost şi rămân în continuare o susţinătoare a aplicării principiilor şi normelor stipulate în Convenţie. Convenţia de la Istanbul va reprezenta un mijloc foarte important de protecţie a drepturilor femeilor împotriva tuturor actelor de violenţă direcţionate împotriva lor. Prin semnarea documentului de către Guvern, România îşi asumă un rol activ în stoparea violenţei asupra femeilor prin acţiuni de prevenire a actelor de violenţă, prin protejarea femeilor de orice formă de violenţă şi prin sancţionarea fermă a celor care comit aceste acte. De aceste prevederi vor beneficia milioane de femei din România din regiune şi din UE, victime ale violenţei de gen", a declarat Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel