AN ȘCOLAR 2020 - 2021. Rezultatele consultării naționale: CE VOR ELEVII

În urma consultării lansate de Consiliul Național al Elevilor, ce are la bază scenariile propuse de autorități pentru reluarea cursurilor, s-au conturat cu claritate preferințele elevilor în ceea ce privește începutul anului școlar 2020-2021.

În decursul zilei de ieri, Consiliul Național al Elevilor a lansat o consultare destinată tuturor elevilor, sub egida demersului ResetEDU. Astfel, aceștia au fost încurajați să își spună părerea cu privire la școala în timp de pandemiei, dar și cel mai favorabil scenariu în ceea ce privește anul școlar ce este pe cale să înceapă.

La consultare au participat peste 12,500 de elevi, în mai puțin de 24 de ore. Dintre aceștia, 40,8% au declarat că și-ar dori reluarea cursurilor în format fizic, dacă va fi posibilă respectarea măsurilor de siguranță impuse de autorități. Un procent de 30,3% dintre respondenți au declarat că preferă reluarea cursurilor în sistem hibrid - disciplinele de profil să fie studiate fizic, iar celelalte online.

Un procent mai mic, de 15,5% declară că își doresc reluarea cursurilor în sistem exclusiv online, iar restul au declarat că preferă reluarea cursurilor în sistem hibrid - fizic și online, prin împărțirea clasei în grupe, anunță un comunicat de presă. 

Raportul complet poate fi consultat accesând următorul link: https://bit.ly/31fzhFm

„În mai puțin de 24 de ore, peste 13 mii de elevi au răspuns consultării noastre. Statisticile sunt foarte clare: cea mai mare parte a elevilor ar dori fie reluarea cursurilor în format fizic, cu respectarea măsurilor de siguranță, fie reluarea cursurilor în format hibrid. Aceste date reprezintă încă o dovadă clară a faptului că școala online în România a eșuat din multe puncte de vedere, nereușind să se adapteze și să răspundă nevoilor elevilor. Solicităm responsabilitate din partea autorităților și o asumare reală a datoriei guvernanților de a garanta accesul la educație pentru absolut toți elevii.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Astăzi, la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, a avut loc întrunirea grupului interministerial care analizează formulele de începere a anului școlar, alături de președintele Klaus Iohannis. Concluziile vor fi anunțate în orele următoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel