EXCLUSIV  AN ȘCOLAR 2020 - 2021. Rareș Voicu, președinte CNE, după anunțul lui Iohannis: CERERE către autoritățile locale

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, a oferit câteva precizări importante pentru DC News, după anunțul făcut de Klaus Iohannis privind începerea noului an școlar. 

Consiliul Național al Elevilor este de acord cu faptul că decizia privind începerea noului an școlar, pentru fiecare unitate de învățământ în parte, va fi luată la nivel local. 

„Consiliul Național al Elevilor a lansat astăzi un raport privind perspectiva elevilor în ceea ce privește începerea anului școlar și, la partea de recomandări, noi chiar am precizat acest lucru: ca decizia legată de începerea anului școlar pentru fiecare școală în parte să fie luată la nivel local de către un comitet local”, a declarat Rareș Voicu pentru DC News. 

În continuare, președintele Consiliului Național al Elevilor a făcut câteva precizări pentru fiecare scenariu

„Legat de scenariul verde, dacă tot mergem pe descentralizare și de cursuri fizice, credem că este necesar ca autoritățile să asigure echipamente de protecție pentru elevi și pentru profesori și tot ce înseamnă: măști, dezinfectante, etc. La fel, partea de infrastructură școlară: săli de clasă, spații de învățare, corpuri pentru unitățile de învățământ. Credem că este de datoria autorităților locale să pună la dispoziția școlilor acolo unde se vor face cursuri fizice, bineînțeles. Pentru a ne asigura și de faptul că distanța fizică este respectată între elevi și între elevi și profesori”, a mai spus Rareș Voicu, președinte CNE. 

În ceea ce privește scenariul galben, președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, a declarat că „la fel, la nivel local, responsabilitatea, considerăm noi, este a autorităților. Să asigure infrastructura de înregistrare audio-video a cursurilor pentru elevii care nu sunt la școală și posibilitatea de a transmite live acele ore de curs, astfel încât ele să se poate desfășura în tandem, cu elevii care sunt la școală și cu elevii care nu sunt”. 

Nu în ultimul rând, Rareș Voicu a subliniat că, în cazul scenariul roșu, vorbim despre „veșnica digitalizare a educației, care a prins cumva amploare în ultimele luni. Aici, în funcție de numărul de localități, de cazurile punctuale, considerăm că este necesară o analiză coerentă și precisă la nivel local cu privire la necesitatea de dispozitive cu conectare la internet. Și mai apoi, Guvernul să achite aceste dispozitive”

În încheiere, Rareș Voicu i-a îndemnat pe elevi și nu numai să respecte măsurile de protecție. 

„Indiferent de modul în care se vor relua cursurile, ceea ce e foarte, foarte important și ce am repetat în ultima perioadă, îi îndemnăm să respecte măsurile de protecție impuse de autorități pentru că este spre binele nostru, al tuturor și e important să ne protejăm unii pe alții”, a mai spus Rareș Voicu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel