Amsterdamul introduce o nou taxă pentru turişti

Municipalitatea din Amsterdam a decis miercuri să introducă o nouă taxă care se va aplica turiştilor, al căror număr a crescut în mod spectaculos în ultimii ani, transmite DPA.

Amsterdamul are deja cele mai mari taxe pentru turişti, comparativ cu alte oraşe europene, în condiţiile în care vizitatorii trebuie să plătească o taxă de şapte procente din valoarea cazării. Miercuri, municipalitatea din Amsterdam a anunţat o taxă suplimentară de trei euro pentru fiecare noapte petrecută la hotel. Autorităţile din Amsterdam se aşteaptă ca noua măsură să aducă la bugetul oraşului aproximativ 100 milioane de euro, banii care vor fi folosiţi pentru a păstra patrimoniul istoric.

Cel mai important oraş din Olanda intenţionează să investească 289 milioane de euro în următorii ani pentru întreţinerea podurilor, canalelor, parcurilor şi străzilor. În schimb, Asociaţia hotelierilor şi operatorilor de restaurante din Olanda (Koninklijke Horeca) a criticat noua taxă, subliniind că Amsterdamul are deja cea mai mare taxă pentru turişti comparativ cu alte destinaţii populare din Europa.

Creşterea numărului de turişti este o problemă pentru Amsterdam. Anul trecut s-au înregistrat aproximativ 25 de turişti la fiecare locuitor. Se estimează că în anul 2025 peste 30 de milioane de turişti vor vizita Amsterdamul. Şi alte oraşe din Europa, precum Veneţia şi Barcelona, se străduiesc să facă faţă turismului de masă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel