AMR: Băsescu în instanță, pasul final. Demersul cu Morar e mai vechi

basescu_morar
basescu_morar

Președintele Asociației Magistraților din România (AMR), judecătoarea Gabriela Baltag, precizează că atacarea decretului prin care a fost numit Daniel Morar la Curtea Constituțională este un demers mai vechi, chemarea în instanță a președintelui Traian Băsescu reprezentând pasul final.

"Este pasul final. Demersurile noi le-am început de multă vreme. De aceea era firesc ca noi să ducem până la capăt demersul pe care l-am făcut imediat după ce a fost emis decretul pe care îl contestăm", a declarat judecătoarea, marți, în emisiunea "Sinteza Zilei", difuzată de Antena 3.

Organizația non-guvernamentală susține că decretul prin care a fost numit Daniel Morar la CCR este lovit de nulitate pentru că acesta nu îndeplinește unul dintre criteriile de legalitate necesare funcției, anume înalta competență. Aceasta deoarece, explică asociația, Daniel Morar este autorul unor erori judiciare grave.

Gabriela Baltag a arătat că litigiul în cauză nu este singurul pe care îl are cu Daniel Morar. "Au fost şi alte persoane pe care noi le-am criticat la momentul respectiv. (...) Nu este o acţiune singulară", a precizat judecătoarea Baltag, care a subliniat că cel mai recent succes al Asociaţiei Magistraţilor din România îl reprezintă litigiul câştigat irevocabil cu cabinetele de demnitari.

În cererea de chemare în judecată a lui Traian Băsescu și a Administrației Prezidențiale, depusă la secția de contencios-administrativ a Curții de Apel București, AMR spune că eșecurile judiciare ale lui Morar "dovedesc grava necunoaștere a normelor juridice internaționale convenționale direct aplicabile în dreptul intern român și a Constituției României, prin urmare domnia sa nu îndeplinește condiția de legalitate a numirii sale ca judecător la Curtea Constituțională, constând în înalta competență profesională. În concluzie, actul administrativ atacat este fundamental nelegal, violând condiția constituțională și legală de numire în funcția de judecător al Curții Constituționale a unei persoane cu o înaltă competență profesională".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel