Ingrediente
- jumătate de litru lapte sau smântână
- un cub de zahăr
- esență de vanilie sau zahăr vanilat
- 6-7 linguri mici cu frunze de ceai
- 3-4 ouă și făină
Cum se prepară
Supă de ceai. Într-o jumătate de litru de lapte ori de smântână se pun 6 – 7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahăr şi nişte vanilie și se lasă la fiert.
Supă de ceai. Se amestecă bine cu puţin lapte cald trei-patru gălbenuşuri de ouă, se toarnă apoi în lapte/smântână, se ia de pe foc și se strecoară totul printr-o sită deasă pentru a reţine frunzele de ceai, potrivit dicto-simpliciter.blogspot.ro.
Supă de ceai. Pentru a putea strecura supa mai ușor, se folosesc frunze de ceai întregi sau tăiate în bucăți mai mari, în loc de ceai la pliculețe. Se servește cu bucăți de pâine prăjită.