DCNews Lifestyle Rețetă Scovergi. Delicioase, mai ceva ca la bunica

Rețetă Scovergi. Delicioase, mai ceva ca la bunica

Scovergi

Ingrediente: 


● 500 g faină
● 350-400 ml apă
● un cub drojdie
● 2 linguri zahăr
● o lingură untură solidă (2 linguri ulei)
● 1/2 linguriță sare

Pentru prăjit: 1/2 l ulei

Mod de preparare

 
 
Drojdia se pune la înmuiat în puțină apă călduță. Într-un castron mare se cerne făina și se face o adâncitură în mijloc. Se adaugă zahărul, sarea, untura (ulei) și drojdia înmuiată. Se începe frământarea adăugând câte puțină apă. Se răstoană aluatul pe masa înfăinată și se frământă bine până nu se mai lipește de mâini. Se pune din nou aluatul în castron, se acoperă cu un prosop curat și se lasă la crescut până își dublează volumul. Se împarte aluatul în șase bucăți egale pe care le întindem cu mâinile până ajung la dimensiunea dorită. 
Se pune uleiul la încins și când începe să sfârâie, se adaugă scorvegile. Se înțeapă în mijloc cu furculița și se rumenesc frumos pe ambele părți.
 
Vezi și: Rețetă papanași cu smântână și dulceață. Desertul care te face să te lingi pe degete
Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele