DCNews Lifestyle Rețetă papanași cu smântână și dulceață. Desertul care te face să te lingi pe degete

Rețetă papanași cu smântână și dulceață. Desertul care te face să te lingi pe degete

Papanași cu smântână și dulceață de afine

Timp: 1h 30 min

Ingrediente

* 600 g brânză de vaci

* 250 g făină

* 100 g zahăr tos

* 3 ouă

* 1 linguriță praf de copt

* 1 lingură extract de vanilie

* smântână

* dulceață de afine

Mod de preparare

Brânza se amestecă cu zahărul tos și praful de copt. Se adaugă ouăle și extractul de vanilie, iar la sfârșit făina. Se amestecă bine până când se obține un aluat care să nu fie prea lipicios.

Aluatul se taie în bucăți aproximativ egale, iar cu mâna dată prin făină se formeaza în număr egal discuri și biluțe din aluat. Se pune într-o tigaie o cantitate generoasă de ulei la încins.

Se prăjesc papanașii pe ambele părți până sunt rumeni.

Papanașii se servesc cu smântână și dulceață de afine.

Vezi și: Ciocolata caldă, bună la dietă? Da, dacă o faci așa

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele