REȚETĂ BRIOȘE - rețeta de bază pentru o brioșă delicioasă
Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 25 minute
Gata în: 35 minute
Preparare BRIOȘE
1. Preîncălziți cuptorul până 205 grade Celsius.
2. Amestecați împreună făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol mare. Faceți o adâncitură în centru. Într-un bol mic, bateți oul cu o furculiță. Se amestecă apoi cu laptele și uleiul. Se toarnă toate odată în gaura din amestecul de făină. Se amestecă rapid și ușor cu o furculiță până se transformă în pastă, fără a se bate, altfel se fac cocoloașe. Se toarnă tava în căni cu forme de brioșe, căptușită cu hârtie.
3. Variante:
* Brioșe cu afine: Adaugă 1 cană afine proaspete.
* Brioșe cu stafide: Adăugați 1 cană stafide mărunțite fin.
* Brioșe cu curmale: Adăugați 1 cană de curmale mărunțite bine.
* Brioșe cu brânză: Adăugați 1 cană rasă de brânză dulce.
* Brioșe cu bacon: Adăugați 1/4 de de bacon prajit crispy, tăiat în bucăți.
4. Se coace 25 de minute sau până la auriu.
Se ornează după propria inspirație.
Informații nutriționale pentru o brioșă: 181 calorii; 5,6 g grăsimi; 29,7 g carbohidrați; 3,3 g proteine; 17 mg colesterol; 233 mg sodiu.
Citește și:
Plăcintă cu mere, rețetă tradițională. Cel mai bun desert al toamnei
Rețetă Nuci umplute cu cremă de ciocolată. Cea mai iubită rețetă tradițională