Când observați că mâncarea arde, trebuie mai întâi să stingeți focul sau să scoateți vasul de pe foc. Următorul pas este să mutaţi mâncarea într-un alt vas curat, încercând să nu atingeţi partea arsă.
Ce să faci dacă ai ars legumele sau orezul
După ce aţi mutat mâncarea într-un alt vas, așezați o frunză de salată sau o jumătate de ceapă, sau un cartof crud. Adăugaţi puţină apă şi acoperiţi vasul. Mai lăsaţi-l câteva minute pe foc. De asemenea, pentru a elimina mirosul și gustul de ars, puneţi o felie de pâine albă în mâncare. Gustul şi mirosul de arsură va fi absorbit de ceapă, salată, cartof sau de pâine.
VEZI ŞI Pui cu bere, reţetă fabuloasă. Secretul bucătarilor
Ce să faci dacă ai ars supa, tocaniţa sau carnea
În cazul supelor sau a tocăniţelor, îndepărtaţi arsura cu o lingură şi adăgaţi apă.
În cazul cărnii arse, îndepărtaţi arsura cu un cuţit, apoi spălați mâncarea sub un jet de apă rece. Uscați cu prosoape groase de hârtie.