DCNews Lifestyle Pepene verde murat, rețetă. Cum se pune la borcan

Pepene verde murat, rețetă. Cum se pune la borcan

Ingrediente

- pepene verde

- 30 g de sare la 1 l de apă

- 15 ml de oțet de 9 % (la 1 l de apă)

Mod de preparare

Tăiați pepenii pe lățime în rondele de 2-3 cm grosime. Apoi, tăiați rondelele în bucăți potrivite și așezați-le în borcanele sterilizate. Turnați apă clocotită peste și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Scurgeți apa și repetați procedura.

Scurgeți apa după 10 minute și turnați saramura clocotită. Saramura se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, se fierbe din nou și se adaugă oțetul la sfârșit, potrivit  bucatarul.tv.

Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească. Păstrați borcanele la loc răcoros. 

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele