Mâncare de post. Dovlecei pane, fără ou. Ingrediente
- doi sau trei dovlecei;
- patru căţei de usturoi pisaţi
- o ceaşcă de făină
- ulei
- sare şi piper după gust
- patru linguri de muştar
- patru linguri de apă
- mărar proaspăt tocat
Vezi și: Mâncare de post. Sarmale leneșe, rețeta de la mama soacră
Mâncare de post. Dovlecei pane, fără ou. Cum se prepară
Mâncare de post. Dovlecei pane, fără ou. Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lăsa cu coajă sau îi poţi curăţa, în funcţie de preferinţe. Amestecă într-un bol făină, muştarul, sarea, piperul şi apa, până când compoziţia se omogenizează. Trece feliile de dovlecel prin mix şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
Mâncare de post. Dovlecei pane, fără ou. Întoarce bucăţile de pe-o parte pe cealaltă, astfel încât să se prăjească uniform. Când culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, îi poţi scoate din tigaie şi îi poţi pune pe o farfurie.
Mâncare de post. Dovlecei pane, fără ou. Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pişat şi cu mărar proaspăt tocat.
Vezi și: De ce să pui o felie de pâine peste orezul din oală. Trucul care face minuni cu mâncarea ta
Cea mai bună salată orientală, rețeta. Secretul gustului delicios