Rețetă pentru 6 porții
ingrediente
2 ouă
1/4 lingurita sare
3/4 cana zahar
1 cană lapte degresat
1/3 cană suc de lămâie proaspăt stors
3 linguri de făină
1 lingură coajă de lămâie mărunțită fin
1 lingură de unt topit
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 350 F. Pulverizați 6 castroane mici cu spray de gătit. Separați ouăle și așezați albușurile într-un bol pentru amestecare; puneți gălbenușurile de ou într-un bol separat de amestecare. Folosind un mixer la viteză mare, bateți albusurile de ou și sarea. Adăugați treptat 1/4 cană de zahăr; mixați până când zahărul este complet dizolvat și se formează vârfuri rigide. Cu un tel, bateți gălbenușurile de ou și 1/2 cană de zahăr până la omogenizare; se adaugă laptele, sucul de lămâie, făina, coaja de lămâie și untul. Se amestecă aproximativ 2 până la 3 minute. Folosind o spatulă de silicon sau cauciuc, pliați ușor albușurile de ou în amestecul de gălbenușuri de ou. Puneți 1/2 ceașcă de amestec în fiecare bol. Se introduc în cuptor. Se coace 20 - 25 minute sau până când blaturile de budincă sunt aurii și ferme. Îndepărtați din cuptor și serviți după ce se răcesc.