AMJ îi amintește lui Danileț că CSM a apărat un sistem corupt

danilet
danilet

Asociația pentru Monitorizarea Justiției (AMJ) i-a răspuns lui Cristi Vasilică Danileț. Judecătorul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a atras atenția asupra coruperii sistemului ECIRS cu scopul de a dirija dosare către anumiți magistrați. AMJ îi amintește judecătorului că CSM a ignorat toate semnalele și sesizările transmise de societatea civilă în legătură cu probleme din Justiție. Asociația subliniază că fraudarea sistemului este incontestabilă și că nu ar fi posibilă fără existența unor magistrați corupți, potrivit Lumea Justiției

Despre poziția judecătorului Danileț cu privire la ECIRS, AMJ menționează: "În acest context, ceea ce denotă poziția exprimată prin domnul Danileț este, fie o lipsă de reală înțelegere a problemelor sistemului juridic, fie o încercare de ocolire a cauzelor pentru care sistemul Juridic din România se află în impasul instituțional și functional din prezent".

Asociația subliniază că "adevărata problemă este lipsa de imparțialitate a magistraților și a penetrării sistemului juridic de persoane care sunt sensibile fenomenului corupției". Adaugă că "manipularea sistemului de repartizare nu ar avea nici un efect dacă nu ar exista magistrați corupți".

AMJ: CSM apără un sistem de justiție corupt. Danileț nu are încredere în magistrați

AMJ precizează că Danileț acuză strategia pe care și "Consiliul a adoptat-o în ultimul timp: apărarea, în mod indirect, a unui sistem de justiție corupt prin evitarea luării oricăror măsuri eficiente de eradicare a problemelor reale ale acestuia: lipsa unor garanții efective a unui proces echitabil dat, în principal, de lipsa de răspundere a magistraților și de lipsa unui mecanism de control juridic al acestora". Astfel, AMJ ajunge la concluzia că "Danileț trădează, în realitate, lipsa sa de încredere în corectitudinea corpului de magistrați".

CSM, organism sindical

AMJ ține să amintească și că CSM a ignorat semnalele societății civile referitoare la problemele din Justiție, membrii  săi fiind preocupația de luptele interne sau de războaiele împotriva presei.  Asociația ajunge la concluzia  CSM, care ar fi trebuit să fie un organism discret și eficient, "s-a transformat într-unul sindical, devenind, din păcate, portavocea tocmai a acelor magistrați din sistemul judiciar acuzați de corupție sau neprofesionalism".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel