Americanii sunt dezamăgiți de prințul Charles după ce acesta a acceptat bani de la familia Bin Laden: ”Nu cred că ar trebui să fie rege”

Sursa foto: Facebook The Royal Family
Sursa foto: Facebook The Royal Family

Familiile victimelor atacului din 11 septembrie s-au supărat pe Prințul Charles, după ce acesta a acceptat 1 milion de dolari de la frații lui  Osama Bin Laden. 

După ce săptămâna aceasta a fost dezvăluit că organizația de caritate personală a Prințului Charles, Fondul de Caritate Prințul de Wales, a acceptat 1,2 milioane de dolari de la familia lui Osama bin Laden, familiile victimelor ale atacului din 11 septembrie se întreabă dacă prințul ar mai trebui să fie vreodată rege.

”Nu cred că ar trebui să fie rege”, a declarat Jim Riches care și-a pierdut fiul pompier, Jimmy Riches, în vârstă de 29 de ani, în cumplitul atac de la World Trade Center.

”Este un incompetent. O persoană normală și-ar fi dat seama de ceea ce s-a întâmplat atunci... totuși, el a acceptat să ia banii. Eu sunt supărat. Ar trebui să se pună în pielea mea. Dacă ar fi fost fiul lui cel care ar fi murit în World Trade Center, ar fi fost complet diferit.”

Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, s-a întâlnit cu Bakr și Shafiq bin Laden, frații vitregi ai lui Osama bin Laden, la Londra pe 30 octombrie 2013, pentru a intermedia plata,  potrivit Sunday Times of London, citat de NY Post.

Sunday Times din Londra a raportat că prințul Charles a acceptat valize și pungi de cumpărături pline cu bani în numerar de la un controversat politician din Qatar

”Eu personal sunt surprinsă că cineva ar accepta bani pătați de sânge, bani care au legătură cu persoana responsabilă pentru uciderea a 3.000 de vieți”, a spus Monica Iken, al cărei soț Michael Patrick Iken a murit în atacurile de pe 11 septembrie.

”Este șocant... Nu voi merge niciodată în Anglia.  Am crezut că sunt aliații noștri, dar nu aș sprijini ceea ce susține el”, continuă să declare aceasta.

Fostul președinte al Centrului Memorial și Educație al 11 septembrie din Wisconsin a declarat: ”Nu cred că cei doi frați Bin Laden sunt implicați în activități teroriste. Probabil banii au fost donați pentru a le aduce credibilitate dar organizația de caritate ar fi trebuit să refuze. Acest lucru este de prost gust și sunt profund dezamăgit. Ne doare pe toți”, a fost părerea acestuia.

”Ar trebui să dea banii înapoi și să fie investigat. Cred că este o întrebare bună dacă ar trebui sau nu să devină rege”, a declarat Brett Eagleson al cărui tată a murit in atacul din 11 septembrie.

Citește și:

Scandal la Casa Regală din UK: Prințul Charles neagă că ar fi primit donație directă din partea familiei bin Laden

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a negat acuzaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi primit personal peste un milion de dolari din partea familiei lui Osama Bin Laden. 

Banii au fost donaţi organizaţiei sale caritabile în 2013, la doi ani după ce liderul grupării al-Qaeda fusese ucis. Potrivit cotidianului ”Sunday Times”, moştenitorul coroanei britanice s-ar fi întâlnit cu Bakr bin Laden, fratele vitreg al lui Osama bin Laden, şi ar fi acceptat o donaţie în sumă de peste un milion de dolari, conform Rador. Banii au ajuns la fundaţia sa. Publicaţia pretinde că personalul angajat al prinţului l-ar fi rugat să returneze banii, invocând faptul că banii nu ar face bine nimănui din cauza rolului jucat de Osama bin Laden în atacurile teroriste din septembrie 2001. Un purtător de cuvânt al prinţului Charles a declarat că decizia de a accepta banii a fost luată integral de administratorii fundaţiei, iar orice altă tentativă de a descrie situaţia este falsă. 

Ce urmărește ancheta

Mai mulţi dintre consilierii prinţului Charles au pledat pentru ca fundaţia să nu accepte acea donaţie din partea bogatei familii a "creierului" atacurilor teroriste comise pe 11 septembrie 2001, Osama bin Laden, potrivit unor surse citate în articolul apărut în săptămânalul britanic.

Deşi membrii acestei familii saudite, care l-au renegat pe Osama bin Laden, nu fac obiectul unor suspiciuni privind o potenţială infracţiune, informaţia publicată duminică atrage din nou atenţia asupra Fundaţiei Prinţului Charles, vizată de o anchetă pe care Poliţia din Regatul Unit a deschis-o în februarie.

Ancheta doreşte să afle dacă donaţiile făcute Fundaţiei Prinţului Charles au fost recompensate cu titluri onorifice şi dacă au sprijinit o cerere de naturalizare a unui om de afaceri saudit, Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz.

Acordul pentru donaţia de 1 milion de lire sterline, dat de "patriarhul" familiei Bin Laden, Bakr bin Laden - fratele vitreg al lui Osama - şi de fratele său Shafik, datează din 2013 din timpul unei întâlniri la Londra între Bakr bin Laden şi prinţul Charles, potrivit Sunday Times.

Ian Cheshire, preşedintele fundaţiei, afirmă că donaţia a fost acceptată în epocă de către cei cinci administratori ai organizaţiei. Scandalul, pentru care Scotland Yard a lansat o anchetă, a fost dezvăluit anul trecut şi a pătat reputaţia prinţului Charles, în vârstă de 73 de ani... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel