Americanii pun artilerie grea în România. Măsură fără precedent în ultimii 25 de ani

Statele Unite ale Americii vor amplasa artilerie grea în estul Europei, inclusiv în România. SUA sunt pregătite să amplaseze armament greu, inclusiv tancuri și până la 5.000 de oameni, în România, țările baltice și în Europa de Est pentru a contracara o eventuală agresiune din partea Rusiei.

Este propunerea Pentagonului care are nevoie de aprobarea secretarului american de apărare și de aprobarea lui Barack Obama. Măsura este foarte sensibilă pentru Rusia și ne așteptăm la reacții vehemente din partea oficialilor.

Dacă propunerea Pentagonului este acceptată, SUA vor amplasa pentru prima dată armament greu în aceste țări care au aderat recent la NATO și care, înainte de căderea Zidului Berlinului, făceau parte din sfera de influență a Uniunii Sovietice, scrie New York Times, citând surse americane și aliate anonime.

Este vorba de a liniști țările baltice și celelalte țări din Europa de Est, foarte îngrijorate după anexarea Crimeii și luptele din Ucraina, unde separatiști proruși contestă autoritatea Kievului în estul țării.

Kievul și occidentalii acuză Rusia că îi înarmează pe separatiști și că a desfășurat trupe regulate pentru a le veni în ajutor.

Potrivit New York Times, propunerea trebuie să primească acceptul secretarului american al apărării, Ashton Carter, și al Casei Albe. Cotidianul adaugă că unii aliați ai NATO sunt îngrijorați de reacția Rusiei.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de zarul american, subliniază că încă nu a fost luată nicio decizie, transmite Realitatea TV.

VEZI ȘI: RECRUTARE TINERI, RĂZBOI. Ce spune Ministrul Apărării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel