Urmărește emisiunea live


Americanii nu-i vor pe Biden sau Trump ca președinți în 2024

70% dintre americani nu-l vor pe Joe Biden președinte și după 2024.

Şapte din 10 americani nu vor ca preşedintele SUA, Joe Biden, să candideze pentru un al doilea mandat, potrivit unui sondaj dat publicităţii vineri, conform căruia o treime dintre respondenţi consideră că liderul american este mult prea în vârstă, potrivit Agerpres.

Sondajul, realizat în comun de Centrul de Studii Politice al Universităţii Harvard şi de The Harris Poll, arată că Biden este văzut drept un lider prost de către 45% dintre cei care nu vor ca el să continue la Casa Albă după alegerile prezidenţiale din 2024. Potrivit sondajului, Biden, în vârstă de 79 de ani, ar primi sprijinul a doar 30% dintre democraţi în alegerile primare din propriul partid politic.

Nici Trump nu este dorit în fruntea țării după 2024

Nici predecesorul său, republicanul Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, nu stă mai bine: 61% dintre respondenţi nu vor să-l vadă încă o dată în fruntea ţării, după mandatul pe care l-a avut între anii 2017-2021.

Circa 33% dintre cei care nu-l susţin cred că, dacă ar ajunge din nou la Casa Albă, Trump ar diviza ţara şi îl consideră vinovat de instigarea la asaltul asupra Capitoliului SUA, din 6 ianuarie 2021, când o mulţime de susţinători de-ai săi a luat cu asalt sediul legislativului american în momentul în care acolo avea loc o sesiune comună a celor două camere - Senatul şi Camera Reprezentanţilor - pentru a ratifica victoria lui Biden la scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020.

Dacă Biden și Trump s-ar înfrunta și în 2024, ar ieși egalitate

Acest sondaj a fost publicat în aceeaşi zi în care o altă cercetare similară a relevat că, în cazul în care ambii politicieni se vor prezenta din nou la scrutinul din 2024, ar rezulta practic o egalitate la urne.

Potrivit acestui al doilea sondaj, realizat de universitatea privată Emerson College, din Boston, Biden ar obţine 44% din voturi, iar Trump, circa 39%, în pofida faptului că doar 40% dintre cei chestionaţi consideră că actualul preşedinte face o treabă bună.

Donald Trump și-ar putea lansa candidatura la prezidențiale încă din luna iulie 2022

Fostul președinte american Donald Trump încă își gândește strategia de lansare pentru noua sa candidatură pentru cea mai importantă funcție din stat, în 2024. Potrivit CNN, afaceristul devenit politician încearcă să-și recapete din imagine după ce ancheta evenimentelor din 6 ianuarie 2021 a scos la iveală detalii șocante privind incidentele de atunci.

În ultima săptămână, Trump le-ar fi spus asociaților că abia așteaptă să-și lanseze o nouă candidatură pentru funcția de președinte, iar aceasta poate veni chiar la începutul acestei luni. Astfel, s-ar putea capitaliza scăderea în sondaje a președintelui în funcție, Joe Biden.

Chiar și așa, dorința sa de a-și lansa candidatura înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din luna noiembrie a devenit și mai puternică din cauza dezvăluirilor lui Cassidy Hutchinson. Fosta asistentă prezidențială a ridicat multe semne de întrebare în legătură cu comportamentul lui Trump din ultimele luni de mandat, spun sursele.

Unii aliați ai lui Donald Trump au recunoscut în privat că audierile s-au dovedit mai dăunătoare decât se aștepta, fiindcă investigatorii continuă să ofere publicului larg bucăți din mărturiile actualilor și foștilor consilieri ai lui Trump. Declarațiile îl contrazic direct pe fostul președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel