Americanii cumpără arme din rasism și frică, afirmă Michael Moore

Regizorul și comentatorul politic liberal Michael Moore a scris pe blogul său că împușcăturile în masă din Statele Unite sunt cauzate, în mare parte, de frică și rasism. În Ajunul Crăciunul el a transmis "calmați-vă, oameni albi, și puneți armele deoparte".

Într-o postare pe blog, numită "Sărbătorirea prințului păcii în tărâmul armelor", Moore își continuă apelul pentru legi mai stricte împotriva armelor. Cu toate aceste afirmă că deși legile stricte au redus criminalitatea, în unele zone, nu le-au eliminat și nu au împiedicat nici masacrul din Newtown. El adaugă că astfel de legi nu vor opri execuțiile în masă din cauză că nu-și cunosc identitatea ca națiune.

Regizorul susține că liberalii nu vor să audă această discuție pentru că mai multe legi și interdicții nu vor pune capăt omorurilor în masă și nu vor rezolva problema. Connecticut are una dintre cele mai puternice legi a armelor din țară. Cu toate acestea nu a făcut nimic ca să prevină uciderea a douăzeci de copii.

Pentru a dovedi "neputința" legilor, The Blaze subliniază câteva elemente ale masacrului din Connecticut. În primul rând, criminalul nu avea antecedente, iar armele pe care le-a folosit erau cumpărate legal. Ucigașul părea să aibă probleme mentale și, chiar dacă mama lui a încercat să-l facă bine, nu a fost de ajutor. Cu privire la măsurile de securitate, școala Sandy Hook a fost închisă și blocată înainte ca el să apară în acea dimineață.  Moore a spus că aici este detaliul murdar pe care liberalii nu vor să-l discute: criminalul s-a oprit și s-a sinucis când a văzut că poliția vine, adică oamenii cu arme. El spune că asta a împiedicat moartea a 20, 40 sau alți 100 de copii și că armele funcționează uneori.

De ce am avea nevoie de 300 de milioane de arme, se întreabă retoric Moore. "Pentru că prea mulți oameni albi se tem de oamenii de culoare. Marea majoritatea a armelor din SUA sunt vândute oamenilor albi, care locuiesc în suburbii sau la țară. Când ne gândim că vom fi jefuiți sau invadați acasă,  care este imaginea făptuitorului în mintea noastră? Este copilul pistruiat de pe stradă sau este cineva care, în cel mai bun caz, dacă nu e negru, e sărac." Liberalul concluzionează "Nu ești un vânător prietenul meu și nu ai o nicio afacere să deții o armă".

"Suntem o țară în care liderii oficiali sancționează și efectuează acte de violență pentru a-și atinge scopuri imorale. Noi invadăm țările care nu ne atacă. Folosim, în prezent drone în alte țări, care duc la uciderea civililor", a spus Moore. El a continuat "Există un nivel de ignoranță în spiritul american. Ne ghidăm pe noi înșine să credem că este ceva excepțional despre noi care ne desparte de toate acele "alte" țări. Credem că avem cea mai mare democrație, dar avem cele mai puține urne. Suntem cei mai mari și cei mai buni și cerem și luăm ceea ce ne dorim". Dar, când au loc acte de violență ca în Newtown, Aurora sau Virginia Tech, "atunci vom fi toți "triști" și "inimile noastre vor merge către familii" și președinți promit să ia "măsuri semnificative".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel