Americanii arată cele șapte țări din "linia de foc" a Rusiei

Secretarul american de Stat, John Kerry, atrage atenția că țări precum Republica Moldova și Serbia se află în "linia de foc" a Rusiei.

Kerry consideră intervenţia Rusiei în Ucraina drept o posibilă reînnoire a vechii strategii a Moscovei de împărţire a Europei de Est în sfere de influenţă.

El a declarat, marţi, în faţa unei comisii a Senatului american că Rusia este angajată într-un efort masiv de propagandă pentru a domina alte ţări şi a reaprinde "un joc cu suma zero Est-Vest, care este periculos şi inutil", potrivit b92.net.

Intenţiile Rusiei pentru state ca Republica Moldova, Georgia, Serbia, Muntenegru, şi ţările baltice (Letonia, Lituania și Estonia) sunt îngrijorătoare, a afirmat un senator. "Toate sunt pe linia de foc", a punctat John Kerry în fața unei comisii a Senatului american.

Criză Ucraina: După Marea Britanie, Polonia trimite și ea personal militar în Ucraina

Administraţia americană a oferit antrenament şi echipament militar în valoare de 118 milioane de dolari, dar încă se mai gândeşte dacă să furnizeze armament defensiv forţelor ucrainene, a afirmat Kerry. Ucraina nu trebuie să fie un pion între SUA şi Rusia, ci "ar putea deveni poarta între Est şi Vest", a adăugat el.

Peste 5.600 de persoane au murit în conflictul din Estul Ucrainei.

Polonia a anunțat miercuri că plănuiește să trimită instructori militari în Ucraina pentru a ajuta armata ucraineană. Polonia ar deveni astfel a doua țară a Uniunii Europene care dislocă personal militar în Ucraina pentru a sfătui trupele Kievului, după Marea Britanie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel