American, prins băut la volan de Poliţia Rutieră. Cum îşi explică greşeala

Foto: DGPMB
Foto: DGPMB

Ce spune un cetățean american, prins băut la volan de Poliția Rutieră. Ce a hotărât Judecătoria Sebeș în cazul șoferului.

Un cetăţean american a făcut cunoştinţă cu poliţiştii rutieri români, care l-au testat pentru consumul de alcool, l-au amendat şi i-au suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Şoferul rămas pieton a constatat ulterior că nu mai poate conduce şi a contestat procesul verbal încheiat în 4 mai 2021 în instanţa de judecată. Procesul s-a derulat la Judecătoria Sebeş unde a fost pronunţată recent o hotărâre.

Poliţiştii au reţinut în sarcina americanului faptul că a condus un autoturism cu o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a recunoscut că a consumat cu câteva ore mai devreme două sticle de bere şi a completat că s-a urcat la volan după ce s-a odihnit, ”considerând ca eliminase alcoolul consumat, datorita faptului ca nu avea în niciun fel afectate capacităţile motorii sau mentale”.

Şoferul a precizat în plângerea contravenţională că decizia de a conduce un autovehicul, deşi consumase anterior momentului începerii deplasării o cantitate de băuturi alcoolice, se datorează şi faptului ca până recent a trăit în SUA, unde este permis consumul unui cantităţi mici de alcool, atât timp cât nu sunt afectate capacităţile motorii şi de concentrare.

Americanul a mai susţinut că a cooperat cu poliţistul rutier, dar că nu a înţeles nimic din ce i-a fost transmis, necunoscând limba română.

”Ca urmare a testării, agentul constatator a întocmit procesul-verbal în care a consemnat faptul ca aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,15 mg/1 de alcool pur expirat. Totodată, la rubrica Menţiuni, agentul constatator a consemnat următoarele: , după care i-a indicat locul unde sa semneze”, se precizează în hotărârea instanţei, scrie Ziarul Unirea.

A semnat pentru că ”aşa i-a dictat conştiinţa”

Şoferul a mai spus că a semnat pentru că aşa a considerat că este corect, chiar dacă nu a înţeles afirmaţiile poliţistului, fiind ”o persoană care respecta legea din principiu, pentru ca aşa ii dictează conştiinţa proprie”. Bărbatul a ales să plătească cuantumul legal al amenzii, în valoare de 625,5 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel