America își plânge victimele masacrului din Connecticut - Galerie foto

Întreaga Americă și lumea întreagă este cutremurată de gestul criminalului din statul Connecticut, care a curmat viețile a 27 de persoane, din care 20 de copii. "Inimile noastre sunt zdrobite astăzi", a declarat cu lacrimi în ochi și președintele Statelor Unite, Barack Obama.

Momentele dramatice, surprinse de fotografi la scurt timp după ce producerea masacrului de la şcoala generală din Newtown, prezintă sugestiv drama acelor părinți care au descoperit că micuții lor nu le vor mai zâmbi niciodată, dar și ușurarea celor care și-au putut strânge în brațe copiii teferi, dar înspăimântați.

Lacrimi, deznădejde, neputință răzbat dincolo de imaginile surprinse la locul masacrului și care nu vor fi șterse, poate niciodată, din memoria celor care le-au văzut.

"Inimile noastre sunt zdrobite astăzi", a transmis, vineri, și președintele american Barack Obama, lăcrimând minute în șir în timpul discursului de la Casa Albă.

"Majoritatea celor care au murit au fost copii - copii frumoși, mici cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani", a continuat Obama.

"Aveau toată viaţa în faţa lor, aniversări, diplome, căsătorii, propriii lor copii", a adăugat preşedintele SUA, care a cerut "acțiuni semnificative" pentru a preveni astfel de incidente armate.

Cu puţin timp înainte de a lua cuvântul în sala pentru presă de la Casa Albă, Obama a semnat un decret în care ordona coborârea în bernă a drapelelor la toate instituţiile publice, timp de patru zile "în semn de respect faţă de victimele actelor de violenţă necugetate comise (...) la Newtown în Connecticut".

"Printre cei ucişi, au fost profesori, femei şi bărbaţi care şi-au consacrat viaţa pentru a ne ajuta copiii să îşi realizeze visurile", a explicat Obama.

"Avem inima zdrobită astăzi, pentru părinţii şi bunicii, pentru fraţii şi surorile acestor copilaşi şi pentru familiilor celor dispăruţi", a adăugat preşedintele, tatăl a două fete, în vârstă de 14 şi, respectiv, 10 ani, şi a cărui soră vitregă este profesoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel