EXCLUSIV  America, inflație cum n-a mai avut de 13 ani. Vasilescu, BNR: ”Situație foarte gravă”. Ce urmează ”de teamă că vin vremuri grele”

foto pixabay/ Crizaî SUA, criză și-n Europa?
foto pixabay/ Crizaî SUA, criză și-n Europa?

Când strănută America, răcește întreaga lume. Iar astăzi America trece prin cea mai gravă criză din ultimii 13 ani. Adrian Vasilescu, de la BNR, a explicat pentru DCNews ce ar putea urma.

Analistul american Nouriel Roubini crede că urmează mama tuturor crizelor economice. El a prezis criza economică din 2008. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a atras atenția, în acest context, pentru DCNews și DCNewsTV, spre șeful Băncii Centrale a Americii, care ”a fost chemat în fața Comitetului pentru Servicii Financiare și ținut acolo trei ore”. Pentru a clarifica despre cine e vorba, analistul politic Bogdan Chirieac a punctat: ”SEC înseamnă Security Exchange Commission, Comisia de Control a Bursei din New York, cea mai mare bursă a lumii”. 

America, cea mai gravă criză din ultimii 13 ani

Adrian Vasilescu a subliniat că a fost o discuție pe servicii financiare, de trei ore, în care șeful SEC a fost ”extrem de reticent”. ”America este într-o situație foarte gravă, a atins în iunie anul acesta o inflație de 5,4%, nu a mai avut America de 13 ani o inflația atât de mare, de 13 ani și o are în criza asta. Încă nu i s-au depistat cu exactitate sursele, de unde vine această inflație.”

”S-ar putea să avem o creștere de prețuri de teamă că vin vremuri grele” crede Adrian Vasilescu. 

”În Europa stăm la fel de rău, numai că este o situație tranzitorie. Dacă am pune față în față inflația din iunie din Europa cu inflația din America din iunie, am spune că America a luat-o razna și Europa stă excelent.” a spus consilierul guvernatorului BNR. În România, inflația pentru luna iunie a fost 3,94%, iar în Europa 2,2%, o inflație tranzitorie după o perioadă lungă de deflație, după cum a explicat Adrian Vasilescu, ”prețuri care scădeau, nenorocire pentru producători”. ”UE și BCE s-au bătut nebunește să scape de deflație.” a punctat Vasilescu în intervenția pentru DCNews. 

Interviul DCNews cu Adrian Vasilescu, consilier guvernator BNR. Vezi mai mult în video: 

Despre ce se întâmplă acum în România, Adrian Vasilescu a afirmat că românii au mai mulți bani în bănci decât s-au acordat credite. Cu alte cuvinte, citându-l, ”băncile sunt burdușite cu bani”. 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV  A fost panică cu economiile românilor. Vasilescu (BNR): Depozitele băncilor sunt, acum, burdușite cu bani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel