Amenzi usturătoare, la Găești, pentru cei ce care aruncă gunoaie la întâmplare

Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro

Gheorghe Grigore, primarul din Găești, a anunțat amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă legea.

”Intransigență zero pentru cei care nu ne respectă munca! Amenzile sunt pe măsură”, a transmis primarul orașului Găești, Gheorghe Grigore, pe contul de Facebook, mulțumind cetățenilor care au sesizat/semnalat că diverse persoane aruncă sau abandonează zeci de gunoaie, de toate felurile, pe unde vor și în special în zonele verzi.

Oamenii au semnalat probleme și pe malul râului Potop, la podul de pe strada Nicolae Poplacă, dar și în zonele de blocuri, scrie dbonline.ro. Mulți găeșteni spun că vor sesiza polițiștii locali dacă vor surprinde asemenea fapte.

Amendă de 3000 de lei

La finalul lunii aprilie, comisarii Gărzii de Mediu Dâmbovița au sancționat o persoană care abandonase circa 12 mc deșeuri pe un teren proprietate a unei societăți comerciale. Aceasta a primit amendă de 3000 de lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului.

Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008. Transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea deșeurilor.

Cât ar putea scoate din buzunar cei care aruncă gunoaie la întâmplare

 

"Să nu aruncăm hârtii, să nu aruncăm deșeuri în apă, să nu hrănim animale sălbatice sau să lăsăm mâncare la locul respectiv”, declara Octavian Berceanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu, în urmă cu ceva timp, la Digi24.

Cuantumul amenzilor:

- între 100 de lei și 2.000 de lei pentru aruncarea gunoiului în afara spațiilor amenajate

- între 300 de lei și 3.000 de lei pentru aruncarea de țigări, chibrituri sau obiecte aprinse

Cei care aruncă și depozitează gunoaie în zonele de siguranță ale drumurilor și podurilor sau în zonele de parcare, oprire și staționare riscă amenzi de până la 6.000 de lei, scrie avocat.net. Motivul pentru care s-a ajuns la stabilirea unor sancțiuni pentru aruncarea și depozitarea de gunoaie este, conform expunerii de motive atașate proiectului ce a devenit OUG nr. 16/2020, faptul că pe drumurile publice s-a constatat foarte des aruncarea de gunoaie în zonele menționate.

Vezi și:  Val Vâlcu: Vă dau eu o bombă. Locul de unde vin munți de gunoaie în România

Viața la bloc, București, 2021: Oare câtă minte trebuie să ai să faci așa ceva?! / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel