Amenzi uriașe pe litoral. Stațiunile cu nereguli grave

litoral
litoral

Şase restaurante şi un fast-food situate pe litoral au fost amendate de inspectorii sanitari-veterinari în weekend-ul ce tocmai a trecut. 

Suma totală a amenzilor a fost de 16.000 de lei, pentru deficienţe care au vizat abateri de la legislaţie, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). 

Potrivit unui comunicat al instituţiei, seria controalelor în unităţile localizate în cele şapte zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, a continuat sâmbătă şi duminică. 

Astfel, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 56 de unităţi, iar pentru abaterile de la legislaţie şase restaurante şi o unitate tip fast-food au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 16.000 de lei. 

În urma acestor controale s-au constatat unele deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie şi etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. 

ANSVSA subliniază că unităţile aflate pe litoral sunt supravegheate şi verificate permanent de inspectorii din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, scrie Agerpres. 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat la începutul lunii iulie, la Constanţa, "Comandamentul Sezon Estival 2017". 

[citeste si]

VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0
Dieta cu pepene galben

22 iul, 06:43


TOP STIRI CELE MAI...comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.d3a3.n3