Amenzi pentru alergare, în Spania. Care este scopul acestei decizii

Noul text de lege a ridicat un val de indignare în Spania chiar și în rândul Comisiei Juridice din guvernul spaniol.

Direcția Generală de Trafic din Spania a emis noi reglementări prin care limitează viteza pietonilor și îi obligă să sufle în fiolă pentru stabilirea alcoolemiei și să facă testul antidrog, potrivit stiridiaspora.com.

Noul text de lege a ridicat un val de indignare în Spania chiar și în rândul Comisiei Juridice din guvern care a cerut Direcției Generale de Trafic revizuirea unor paragrafe referitoare la viteza de deplasare a pietonilor și la obligarea acestora de a susține un test de alcoolemie în cazul în care sunt implicați sau se află într-un anumit perimetru față de un incident rutier.

Cei mai derutați au fost milioane de localnici și turiști care fac jogging în fiecare dimineață pe străzile și în parcurile din Spania. Conform noului text de lege “viteza de deplasare a pietonilor nu poate depăși un pas uman”, cu alte cuvinte se interzice “alergatul”. Reglementările contravin chiar Constituției care garantează libera circulație a cetățeanului în spațiul public.

În ceea ce privește testele de alcoolemie și antidrog, acestea ar limita participarea persoanelor la așa-numitele Fiestas sau serbări populare unde se consumă alcool pentru a nu fi amendați, în cazul în care în imediata apropiere ar avea loc un accident.

În apărarea sa, Direcția Generală de Trafic  susține că limitările de viteză pentru pietoni se referă doar la persoanele care ghidează autovehicule în trafic, merg pe jos și țin motocicleta de coarne sau conduc un vehicul cu tracțiune animală. Comisia Juridică a cerut clarificări și modificarea textului de lege pentru a putea fi validat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel